PİRİNCE UZANAN ZORLU MESAİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

PİRİNCE UZANAN ZORLU MESAİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

KARABÜK’te çeltik ekimlerine başlanırken, pirince dönüşen çeltiğin zorlu mesaisi dronla görüntülendi.

Karabük’te yaklaşık 500 dekar alanda üretimi yapılan çeltik ekiminin meşakkatli yolculuğu başladı. Bu yıl hava şartlarından dolayı 10 gün gecikmeli başlayan ekimler dronla görüntülendi.
320 dekar alanda çeltik ekimine başlayan çiftçilerden Halit Gömeç, ‘’Bu sene hava böyle serin giderse pirinç sezonu sıkıntılı olacak. Acayip bir mevsim. Bırakın haftalığı ve aylığı, günlük değişime başladı. Bu çeltik için sıkıntılı bir durum.’’ dedi.
Gömeç, bu sene İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yüzde 50 hibe destekli aldıkları 2 çeşit tohumu deneyeceklerini, ne kadar ürün alacaklarının ise Eylül ayında belli olacağını söyledi.
Çeltik üretimin zorluğunu anlatan Gömeç, şöyle dedi:’’Saat:09.30 gibi tohum atmaya başlıyorum. Arkadaşım tohumları doldurmaya devam ediyor. Öğle yemeği ve namaz vakitleri dışında hep suyun, çamurun içerisindeyim. Kimi zaman düşer kimi zaman kalkarsın. Ayağını böcek de ısırır. Bu suyun içinde her türlü canlı var. O canlılarla mücadele ediyoruz. Hayat mücadelesi ne yapalım? Tarım sektöründe yetiştirmesi en ağır bir ürün.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: