BURALARI ADRES GÖSTERMİŞLER

BURALARI ADRES GÖSTERMİŞLER

KARABÜK’te,  2017 anayasa referandumunda merkez ilçede oturmalarına rağmen ikamet adreslerini Güneşli Köyü’ne taşıyarak, oturulmaz durumdaki yerleri adres gösteren 3 kişiye, ‘5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununa aykırılık’ suçundan 5’er ay hapis cezası verildi. Mahkeme 3 sanık için de verilen cezayı erteledi.

Karabük merkeze bağlı Güneşli Köyü’nde oturan Muammer Taşçı,  referandum öncesi seçmen askı listelerini incelediğinde Dursun B., Erdal M. ve Metin Ç’nin gösterdiği adreslerin oturulabilecek bir yer olmadığını, bu kişilerin oy kullanmasının önlenmesi için suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma sonunda Dursun B., Erdal M. ve Metin Ç., hakkında 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununa aykırılık’ suçundan dava açıldı. Mahkemenin talebi üzerine hazırlanan raporda, sanıkların adres olarak beyan ettiği yerlerin ardiye, samanlık ve boş inşaat olduğu tespit edildi.

‘SAMANLIĞI KONUT OLARAK GÖSTEREN MEMURUN HATASI’

Tanık olarak dinlenen köyün muhtarı İlyas Kuşoğlu, ’’Kapı numaralarını İl Özel İdaresi veriyor. Kayıtlara geçince vatandaş evine geçiyor. Sanık Metin Ç’nin samanlığı konut olarak kayıtlara geçmiş. Yani, sıkıntı tamamen samanlığı konut olarak gösteren memurun hatasıdır. Kapı numaralarını bakılsaydı bu hata yapılmazdı. Muammer Taşçı’nın şikayetinden sonra biz durumu fark ettik ve düzeltmeye gittik. Böyle bir hata bilinçli yapılmadı.’’ diye konuştu.

Mahkeme, suçu işlediklerine kanaat getirdiği sanıklar Dursun B., Erdal M. ve Metin Ç’ye 5’er ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların sabıkalarının olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: