KAYMAKAMLAR EVİ HİZMETE AÇILDI

KAYMAKAMLAR EVİ HİZMETE AÇILDI

KARABÜK’ün Osmanlı´dan kalan mimarisi ile ünlü ilçesi Safranbolu’da 19.yüzyıl başlarında yapıldığı tahmin edilen Kaymakamlar Gezi Evi, restorasyonu yapılarak yeniden hizmete açıldı.

Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği´ne bağlı olarak Tarihi Çarşı Bölgesi’nde hizmet veren ancak son 1 yıldır kapalı olan Kaymakamlar Gezi Evi’nin restorasyonu tamamlandı. 18 ve 19. yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu evleri arasında önemli bir örnek olan 3 katlı tarihi evin 2 katındaki odalar, aynı çatı altında yaşayan kalabalık aile tipine göre bireylerin tüm gereksinimlerini karşılayabilme özelliği taşıyor.

Tarihi evin bahçesinde düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, ’’İnşallah bundan sonra Osmanlı Konağı, Safranbolu Konağı ya da evi o özellikleri görme fırsatını bulduğumuz, bulabileceğimiz bir ev. Yılda 80 bin üzerinde insanın ziyaret ettiği bir ev. İnşallah bundan sonra ki süreçte de örnek bir Safranbolu evinde neler bulunabileceğini gelen misafirlere bu ev vesilesiyle göstermiş olacağız.’’ dedi.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, ’’Safranbolu’muza gelen yerli ve tabancı turistlere güzel bir tanıtım yapmış olacağız. Safranbolu’nun dokusunu, kültürel mirasını yansıtabileceğimiz önemli yerlerden biri burası.’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan Kaymakamlar Müze Evi gezildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: