ORADA GÖRDÜKLERİMİZ BİR İNSANIN PSİKOLOJİSİNİN KALDIRABİLECEĞİ ŞEYLER DEĞİLDİ

ORADA GÖRDÜKLERİMİZ BİR İNSANIN PSİKOLOJİSİNİN KALDIRABİLECEĞİ ŞEYLER DEĞİLDİ

KARABÜK Belediye Başkanı Rafet Vergili, deprem bölgesinden dönen itfaiyecilere teşekkür belgesi takdim etti. Enkazdan 30 hayat kurtaran itfaiye ekibinin müdürü o anları anlattı. ‘’Orada gördüklerimiz bir insanın psikolojisinin kaldırabileceği şeyler değildi.’’ dedi.

Başkan Vergili, deprem bölgesinden dönen Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürü Koray Korkut, itfaiye erleri Ramazan Başpınar, Ahmet Günaydın, Yaşar Özsoy, Haşim Güneş ve Muhammet Gülbağ’ı makamında kabul ederek, çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

ENKAZDAN 30 KİŞİYİ KURTARDIK

Enkaz altından 30 kişiyi kurtardıklarını belirten Korkut,’’ Biz oraya gittiğimizde acı bir tabloyla karşılaştık. İnsanlar kötü durumdaydı. Enkazın dışında insanlar içerideki yakınlarının kurtarılmasını bekliyordu. Şahsım adına daha önce depremlere müdahale ettim ama orayı gördükten sonra Elazığ ve Van illerindeki deprem değilmiş dedim. Çünkü çok kötü durumdaydı Kahramanmaraş.” dedi.

ORADA GÖRDÜKLERİMİZ BİR İNSANIN PSİKOLOJİSİNİN KALDIRABİLECEĞİ ŞEYLER DEĞİLDİ

Kurtarma çalışmaları sırasında çok acı tablolarla karşılaştıklarını ifade eden Korkut, “Şevval bebeğe ulaştığımızda ilk önce orada ilk Şevval’in babasının cansız bedenine ulaştık. O şevvale siper olmuştu. Arkasındaydı, tabi Şevval onu görmüyordu. Çıkarıyorken baba diye feryat ederken bulduk. Çocuğu bulduğumuza seviniyoruz ama diğer taraftan babası ona siper olmuş o şekilde can vermiş. Annesini birkaç metre ilerden aldık. Ablasını da biraz ileriden aldık. Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir sürü acı hatıralar biriktirdik. Orada gördüklerimiz bir insanın psikolojisinin kaldırabileceği şeyler değildi. Oradaki hikayelere tanıklık etmek zor işlerdi. Hani bedenen bunun yükünü kaldırabilirsiniz geçer, enkazın altında yuttuğumuz tozlar geçer. Ama bu hikayeleri ben buradaki hiçbir ekip arkadaşımın ömrü boyunca unutabileceğine inanmıyorum. Allah’tan duamız tekrar milletimize böyle büyük bir felaket yaşatmaz. Bu ekip, bütün sevinçlerini Kahramanmaraş’ta enkazın altında bırakıp döndü. Gördükleri, tanık oldukları hikayeler hiç kolay şeyler değildi.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: