OKULU BASIP ÖĞRENCİYİ VE ÖĞRETMENİ DARP ETTİ

OKULU BASIP ÖĞRENCİYİ VE ÖĞRETMENİ DARP ETTİ

KARABÜK’te  kızının arkadaşıyla kavgasını öğrenen Ünal Y., okulu basıp ders sırasında öğrenciyi ve öğretmeni darp ettiği iddia edildi. Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı Zeki Öz ve üyeleri okul önünde saldırıyı protesto etti. Öz,’’ Olayı gerçekleştiren şahıs adeta eğitim kurumunda terör estirmiştir. Yapılan bu şiddet eylemi asla kabul edilemez’’ dedi.

Olay, dün Mimar Sinan Ortaokulu’nda meydana geldi.  İddiaya göre, 8. sınıf öğrencisi olan iki öğrenci, tuvalette tartışarak kavga etti. Kavgayı öğrenen Ünal Y., okulu basıp sınıfta ders sırasında kızıyla kavga eden arkadaşını darp etmeye başladı. Öğrencisini korumaya çalışan Türkçe öğretmeni Süleyman Seven’i de darp etti.  Okul idarecileri ve diğer öğretmenlerin araya girmesi ile sınıftan çıkarılan Ünal Y., ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı Zeki Öz ve üyeleri okul önünde saldırıyı protesto etti. Öz, “Olayı gerçekleştiren şahıs adeta eğitim kurumunda terör estirmiştir. Yapılan bu şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hafife alınamaz. Görmezden gelinemez. Gündemden düşmesi beklenemez. En büyük gayesi bu güzel ülkenin çocuklarını milletini ve memleketini seven insani değerleri esas alan bir anlayışla yetiştirmek için mücadele eden öğretmenlerimize karşı yapılan bu çirkin davranışı şiddetle kınıyoruz. Çocuklar bizim gözbebeğimizdir. Onların arasında yaşanan küçük tartışmalar okulda çözülür. Bu da eğitimin bir parçasıdır. Henüz 11-12 yaşındaki bir çocuğun bir veli tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde darp edilmesi asla kabul edilemez. Şiddete uğrayan öğretmenimizin, öğrencimizin ve diğer öğrenci ve öğretmenlerin ciddi bir travma yaşadıkları aşikardır. Burada yapılan saldırı bütün öğretmenlere ve eğitim camiasına yapılmıştır. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak bu ve benzeri olaylara asla duyarsız kalmayacağız. Bu menfur olayın takipçisi olacağız. Olayın faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: