OKULLARININ İSMİNİ TAŞIYAN ŞEHİT İÇİN YÜRÜDÜLER

OKULLARININ İSMİNİ TAŞIYAN ŞEHİT İÇİN YÜRÜDÜLER

KARABÜK’te, Umut Aytekin Ortaokulu öğrencileri, okullarının ismini taşıyan şehit İstihkam Uzman Onbaşı Umut Aytekin anısına Türk bayraklarıyla yürüdü. Öğrenciler, şehidin kabrine karanfil bırakıp anne ve babasına sarıldı.

 Umut Aytekin Ortaokulu öğrencileri, Suriye’nin El Bab bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Umut Aytekin’in şehit düşmesinin üçüncü yılının anısına yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi okulun müdürü Adnan Cansız, şehidin babası Hasan Aytekin’e çiçek verdi. Öğrenci, öğretmen ve velilerin Türk bayraklarıyla yürüyüşüne Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri de katıldı. Yürüyüşte, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları atıldı. Şehit Umut Aytekin’in Karabük Mahallesi’nde bulunan kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi ve karanfil bırakıldı.

 Şehit annesi Zehra Aytekin,’’Benim yavrum çok iyi bir çocuktu. Vatanına ve milletine de çok iyi bir evlat oldu. Bizlere bu gururu yaşatan okulumuzun müdürüne ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Şehit babası Hasan Aytekin  ise okul yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederek,’’Çocuklarımız bizleri yalnız bırakmadı. Bu güzel çiçekleri Umut ağabeylerine verdiler. Şehit ailelerimizin başı sağ olsun. Rabbim bu vatanı düşmanların eline bırakmasın. Biz şehit veririz. İşte yetişiyor evlatlarımız.’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: