ÖĞRETİM ÜYESİ HAKKINDA SORUŞTURMA

ÖĞRETİM ÜYESİ HAKKINDA SORUŞTURMA

KARABÜK  Üniversitesi (KBÜ) Rektörlüğü, online ders sırasında ‘’Şimdi maşallah peçelileri de görüyoruz, çarşaflıları da görüyoruz. Bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor, Kılık Kıyafet Kanunu’na ne oldu?’’ sözleriyle tepki çeken Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Karabük Üniversitesinde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit, online ders sırasında ‘’Kılık Kıyafet Kanunu peçe ve çarşafı yasaklamıştır. Atatürk döneminde peçe ve çarşaf yasaktı. Şimdi maşallah peçelileri de görüyoruz, çarşaflıları da. Bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor Kılık Kıyafet Kanunu ne oldu? Ben çocukluk döneminde, gençlik döneminde hiç bunlara rastlamadım’’ diye konuştu. Kılık ve kıyafet konusunda ayrıştırıcı dil kullandığı belirtilen Doç. Dr. Ümit’e çok sayıda kişi tepki gösterdi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere verildi: ’’Dünyanın 90 farklı ülkesinden 10 bin uluslararası öğrenciyi de bünyesinde barındıran, farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bir arada yaşama kültürüne sahip olan bir üniversiteyiz. Karabük Üniversitesinde hiçbir bireyin kılık kıyafetinden, düşüncesinden ve yaşama biçiminden dolayı ötekileştirilmesi kabul edilemez.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: