ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN GÜVERCİN SEVGİSİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN GÜVERCİN SEVGİSİ

Karabük Üniversitesi’nde öğretim görevlisi 29 yaşındaki Hüseyin Kurt, kampüse kurulu kümeste 120 güvercin besliyor.
Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi Hüseyin Kurt, üniversite tarafından botanik bahçesi alanına kurulan kümesteki 35’i farklı türden 120 güvercin besliyor. Kurt, çocukluğundan gelen güvercin tutkusunu görev yaptığı üniversitede devam ettirdiği için mutlu olduğunu, üniversitedeki yöneticilerin her zaman kendisine destek olduğunu, güvercinleri severek beslediği için de bakımlarında hiç zorlanmadığını söyledi. Öğrencilerin ders aralarında güvercinleri besleyerek vakit geçirip, stres attığını ayrıca Türkiye’ye has olup dünya tarafından da bilinen, beğenilen nesli tükenmekte olan güvercin ırklarını besleyerek o ırklara katkıda bulunduklarını belirten Kurt şunları söyledi:
”Şehir hayatının keşmekeşinde insanın bir şkilde kendisini deşarj etmesi lazi lazım. Hayvanı sevmeyen insanı da sevmez. Bu insana merhamet aşılayan bir husus. Bu bir sorumluluk duygusudur aynı zamanda. İnsana bir rahatlama vesilesi olarak başarısını artırdığını düşünüyorum. Stresli ortamdan çıkıp buraya geldiğimizde bize bir rahatlık veriyor.”
Güvercinlerin sürekli atmaca ve şahinlerin tehditi altında olduklarını ifade eden Kurt,”Güvercinler savunmasız. Bir kaç tane zaiyatımız oldu. Bizde savunmamızı kendimize göre yapıyoruz. Güvercinler yırtıcı kuşları gördüğünde direkt olarak kafalarını o noktaya çeviriyorlar. Bizde o anda yanlarından ayrılmamak suretiyle önlemler alıyoruz. Tabii aldığımız önlemler bazen yeterli olmuyor” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: