ÖĞRENCİLERİN 700 BİN TL’LİK ÖDÜLLÜ YARIŞMALARA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

ÖĞRENCİLERİN 700 BİN TL’LİK ÖDÜLLÜ YARIŞMALARA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

TÜRKİYE’nin ilk Sosyal Bilimler Festivali coşkusu 2-3 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde yaşanacak. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri hayallerini gerçekleştirebilmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek 700 bin TL ödüllü yarışmalara başvurabilecek.

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali (Sosyalfest) 2-3 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Türkiye’de milli bir sosyal bilimler hamlesinin başlatılması konusunda ilgili birçok paydaşın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Sosyalfest, sosyal model tasarım yarışmaları, çeşitli konularda söyleşiler, atölyeler ve etkinlikler olmak üzere birçok faaliyete ev sahipliği yapacak. Bu doğrultuda Sosyalfest, toplumsal sorunların çözümüne olan ilginin artırılmasına katkı sunacak.
TOPLAM 700 BİN TL ÖDÜL
Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen toplam 700 bin TL ödüllü yarışmalara başvurabilecek.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, amaçlarının Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Festivali yapmak olduğunu söyledi. Rektör Kırışık, fikrin nasıl doğduğunu ise şöyle anlattı: ’’Benim Türkiye’de sosyal bilimler sahasında yapmış olduğum çalışmalardan esinlenerek sosyal bilimler sahasında da hem festival hem de yarışmanın yapılarak Türkiye’de sosyal bir model üretme kültürünün gelişimine katkı sunma amaçlı bir bildirim yayınlanmıştı. Bu bildiriden esinlenerek bunu Türkiye çapında Sosyalfest ismi ile uygulamaya karar verdik.’’
Festival kapsamında toplam 700 bin TL’lik ödüllerin olacağını belirten Rektör Kırışık, ’’Üniversite, lise ve ortaokul kategorisinde 14 farklı başlıkta yarışma yarışmalarımız var. Bu yarışmalara öğrencilerimizin göndermiş oldukları sosyal modeller neticesinde jüri üyelerimiz 1’den 5’e kadar olan sıralamayı yapacak ve 1’inciye 25 bin TL, 2’nciye 15 bin TL, 3’üncüye 10 bin TL ve bunun dışında sürpriz ödüllerimiz olacak’’ dedi.

Rektör Kırışık, festival kapsamında birçok üniversite ile paydaşlık sözleşmeleri yaptıklarını, şu anda 25 üniversitenin kurumsal paydaş olarak Sosyalfest’e ortak olduğunu bunun dışında yine pek çok üniversite ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.
Ulusal düzeyde ilkini 2-3 Mart tarihlerinde yapacakları ardından devam ettirerek dünya çapında bir organizasyon haline getirecekleri Sosyalfest’e herkesi davet eden Rektör Kırışık, ’’Öğrenciler sosyal modellerini yarışma şeklinde sunumlarını yapacaklar, hem de farklı farklı sosyal bilimler kategorilerinde öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız yapmış oldukları sosyal modellerin tanıtımlarını yapacaklar. Bu kültür, sanat, bilim, gastronomi gibi pek çok sahada kendisini gösterecek’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: