‘BAKKAL DÜKKANI GİBİ SANAYİMİZİ YÖNETİYORUZ’

‘BAKKAL DÜKKANI GİBİ SANAYİMİZİ YÖNETİYORUZ’

KARABÜK Haddeciler Derneği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan onuruna yemek verildi. Başkan Çapraz, ‘’Bakkal dükkanı yönetir gibi biz sanayimizi yönetiyoruz. Karabük’ten kurtulmak için büyümek için kaçanlar hep büyüdü. Bizler burada kaldık. Biz burayla birlikte kendimizi büyütmemiz lazım’’dedi.

Safranbolu’da bir restoranda düzenlenen yemeğe, Vali Mehmet Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Haddeciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz  dernek yönetim kurulu üyeleri ile bazı haddehane sahipleri katıldı.1

Yemekte konuşan Haddeciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz, haddecilerin sorunlarını aktardı.

BAKKAL DÜKKANI GİBİ SANAYİMİZİ YÖNETİYORUZ

KARDEMİR’in kurulduğu günden bu yana sadece Karabük’e değil Türkiye’ye hizmet ettiğini belirten Çapraz şöyle dedi:

‘’Bugün Karabük’ü sıkıntıya sokacak karar alındığını duydum ve üzüldüm. İstanbul’da yer tutup KARDEMİR Genel Müdürlüğünün taşınacağı söyleniyor. Haddeciler bir araya gelip hem Karabük meselesini hem de kendi meselelerini bir türlü çözemiyor. Borç yapılanması yapılırken hükümet var, Mehmet Ali Şahin var. Ben şimdi gitsem, bunları söylesem; tabi Nazım Bey, haklısın diyecekler ve yine arkamdan devam edecekler. Ama Mehmet Ali Şahin bey, yüzde 66 oyla bu milletin iradesi ile oraya geldi. Ona kafa tutacak, ona hayır diyecek bir kuruluş var mı? Bana söyleyebilir misiniz? Öyle basın sorduğu zaman kulak ardına atmayacak siyaset. Milli iradeyse bu, milli iradeye sahip çıktı bu millet. Milli iradeyi temsil edenler de milli iradeye sahip çıkanlara da siyaset sahip çıkmalı. Bakkal dükkanı yönetir gibi biz sanayimizi yönetiyoruz. Karabük’ten kurtulmak için büyümek için kaçanlar hep büyüdü. Bizler burada kaldık. Biz burayla birlikte kendimizi büyütmemiz lazım.’’

FİLYOS LİMANI BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEM ARZ EDEN BİR YATIRIM

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise Karabük’ün büyük sorunlarını geride bıraktıklarını ve bunlardan en önemlisinin KARDEMİR Fabrikalarının kapatılma sürecinde top yekun verilen mücadele olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

”O sıkıntılı dönemler geride kaldı ama daha da iyi noktalara gelmesi lazım. Rekabet gücünün artması lazım. Filyos limanı gecikmiş bir yatırımdı. Şimdi bütün gayretler sonucunda iki yıl süren ihale sürecinin ardından önümüzdeki ay Başbakanımızın katılımı ile temelini atacağız. Filyos Limanı sadece KARDEMİR için değil bölgemiz için önem arz eden bir yatırım. 2000’li yıllarda birçok şeyi hayal derken bugün hepsinin geride kaldığını görüyoruz. Kentimizi daha da geliştirmek için yerel yönetimlerle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Birlik ve berberlik ruhu içinde bunu başaracağımıza inanıyorum.”

KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜN İSTANBUL’A TAŞINMASI BİZİ ÜZER

KARDEMİR’in kendileri için gözbebeği olduğuna değinen Ceylan, şöyle devam etti:

“KARDEMİR Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması bizleri üzer ve çok büyük yanlış olur. Ben bunu tahmin bile etmiyorum. Orada sadece bir ofis şeklinde bir şey olabilir. Karabük halkı genel müdürlüğün gitmesine razı göstermez. KARDEMİR hepimizindir ve daha ileri gitmesi için elbirliği ile gayret edeceğiz. KARDEMİR’in ve sanayicilerimizin hangi konuları varsa emirlerindeyiz. KARDEMİR Karabük’e mal olmuş bir şirkettir. Dolayısıyla halkımızın ve sanayicimizin karalarına kulak vermek durumundadır” ifadelerinde bulundu.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş da, ” Bakan Yardımcımız uzun yıllar Karabük ve ülkeye hizmet etmiş çok önemli siyaset ve devlet adamımız. Bakan Yardımcımızın Karabük’e çok çok büyük kazanımları, emekleri ve hizmetleri var. Bundan sonrada devletimizin bana vereceği süre boyunca kendisinin de desteğini alarak Karabük’e hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karabük Haddeciler Derneği tarafından hazırlanan plaketi Vali Mehmet Aktaş, Bakan Yardımcısı Ceylan’a takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: