MUHTAR YIKTI, BELEDİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

MUHTAR YIKTI, BELEDİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

KARABÜK’ün Ovacık ilçesinde vatandaşların yüksekliğinden dolayı inip çıkmakta zorlandıklarını düşündüğü merdivenleri hilti ile yıkıp yenisini yapmak isteyen mahalle muhtarına belediye tarafından kamu malına zarar vermekten hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Olay, Şehitler Bulvarı’nda meydana geldi. Merkez Mahalle Muhtarı İsmail Karagözoğlu, 4 blok 16 daireden oluşan Memur Evleri’nde oturanların yüksekliğinden dolayı inip çıkmakta zorlandıklarını düşündüğü merdivenleri hilti ile yıkıp yenisini yapmak için çalışmaya başladı. Ovacık Belediyesi, kendilerinden izin alınmadan merdivenleri yıkan Karagözoğlu hakkında kamu malına zarar vermekten suç duyurusunda bulundu. Merdivenlerdeki çalışma durduruldu.

‘MUHTARLIĞI BURADAN KALDIRMALARINI TALEP EDİYORUM’

Muhtar Karagözoğlu, şöyle dedi: ’’Burada yaşayan vatandaşlarımız bu merdivenlerden inip çıkmakta zorlanıyorlardı. Vatandaşlarımız ‘Belediye Başkanı yapmadı, sen olsun bari yap’ dediler. Bende çalışmaya başladım. Belediye başkanımız kamu malına zarar vermekten hakkımda suç duyurusunda bulundu. Eğer bu kamu malına zarar vermekse ilçe merkezinde mahalle muhtarının hiçbir önemi yoktur. Muhtarlığı buradan kaldırmalarını talep ediyorum.’’ dedi.

‘MUHTARIMIZ KİMİN MALINA, KİME NE ZARAR VERMİŞ?’

Memur Evleri’nde oturan Hafize Şahinol,’’Muhtarımız seçilmeden önce merdivenin yapılması için söz verdi. Belediye başkanımız yapmazsa yaparım’ diyen muhtarımıza yapılması için ricada bulundum. Allah razı olsun kendisinden. Muhtarımız kimin malına, kime ne zarar vermiş?’’ diye konuştu.

‘BELEDİYEDEN MÜSAADE ALMADAN YAPAMAZ’

Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, merdiveni 10 gün önce yapacaklarını ancak merdivenin kendilerine hiçbir şey söylemeyen muhtar Karagözoğlu tarafından yıkıldığını belirterek, ’’Belediyeye ait bir yer burası. Muhtar belediyeye ait bir yeri kendi kafasına göre kırıp, dökemez, parçalayamaz. Belediyeden müsaade almadan yapamaz. İyi niyetli ama ani kararlar verebiliyor. Kamu malına zarar vermekten suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: