MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNİN İŞ BAŞI EĞİTİM PRROGRAMINA BAŞLANDI

MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNİN İŞ BAŞI EĞİTİM PRROGRAMINA BAŞLANDI

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Karabük Üniversitesi ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan ‘Yüksek Öğretim Öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitim Programı’ başladı.

Karabük Üniversitesi’nde farklı mühendislik dallarında öğrenim gören 53 mühendislik bölümü öğrencisinin, demir ve çelik fabrikalarında 1 yıl sürecek olan işbaşı eğitimlerinin başlaması sebebiyle Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Programa, Kardemir Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Türkiye İş Kurumu Karabük Şube Müdürü Coşkun Güven, Kardemir Ünite Müdürleri, Karabük Üniversitesi akademik personelleri ile işbaşı eğitimi alacak öğrenciler katıldı.KAR2

Programda konuşan Kardemir Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, projeyle Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören mühendislik bölümü öğrencilerinin, üniversitede edindikleri teorik bilgileri, sanayide pratik yaparak geliştirmelerini amaçladıklarını söyledi. Projenin Türkiye’de, Üniversite ve Sanayi işbirliğini bir adım daha öteye taşıyacağını belirten Yılmaz öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“Bu hayatınız boyunca elde ettiğiniz en önemli fırsatlardan biri ve belki de en önemlisidir. Kendinize değer katmanızı istiyorum. Çünkü sizler ilk örnekler olacaksınız. Başarılı olmak zorundasınız. Başarılı olursanız, sizden sonraki mühendis adaylarına da önayak olacak ve daha nitelikli birer mühendis olarak hayata atılacaksınız.”KAR3

Yılmaz ayrıca eğitime katılacak olan öğrenciler için Kardemir’de tüm hazırlıkların tamamlandığını, her bir öğrenci için birer eğitim koçu, proje sorumlusu ve insan kaynakları uzmanı belirlendiğini, tüm görevli personelin öğrenciler ile bire bir ilgilenerek onların bu eğitim programından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini kaydetti.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, ise başka üniversitelere ve şirketlere örnek olmak istediklerini, öğrencilerin mezun olduklarında aranan mühendisler olacağını söyledi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: