MEZARLIKTA  LAHİT BULUNDU İDDİASI

MEZARLIKTA LAHİT BULUNDU İDDİASI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçe Belediye Başkanı Elif Köse, şehir mezarlığında izinsiz kazı yapılarak bulunan lahitin kaçırıldığı iddialarının maksatlı ve tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Başkan Köse, şöyle dedi:’’ Şehir mezarlığımızdan çıktığı ve kaçırıldığı iddia edilen lahit ile ilgili haberler tamamen gerçek dışıdır. Mesaimizin bir bölümünü bariz gerçek dışı olan iddiaların düzeltilmesiyle uğraşmaktan memnun olmadığımızı bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Bir firma yetkilisinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı, bu eylemini itiraf ettiği ve belediye başkan yardımcımız ile diğer belediye yetkililerin bu duruma sessiz kaldığı şeklindeki haber gerçek dışı, mantık dışı, maksatlı ve üzücüdür.’’

Safranbolu Mezarlığında görevli mezar ustası Adnan Şen ise, belediyenin açtığı mezar kazma ihalesini Kastamonu’dan bir firmanın kazandığını işaret ederek, ‘’Buraya gelerek çalışmaya başladılar. Bir konteynır koydular ve arkasında tuvalet çukuru açtılar. Kazdıkları çukurda merdiven tarzı bir şey bulunca bırakıp haber veriyorlar. İnceleme yapınca her şey ortaya çıkar ama ben tarihi eser olduğuna ihtimal vermiyorum. Buranın her tarafında böylesi yerli kesme kaya var. Dün emniyetten, Kültür Varlıkları ve belediyeden ekipler geldi. Kepçe ile alan genişletilerek kazıldı. İzinsiz kazı olduğunu da zannetmiyorum. Burada tuvalet çukuru için kazıldı ve merdivene benzeyen kesit olunca bırakmışlar. 32 yıldır mezar işi yapıyorum ve bugüne kadar kazılan mezar yerlerinden doğal normal kesme yerli taşlar çıktı. ’’diye konuştu.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Savcılık tarafından çalışma başlatıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: