‘MANUŞ BABA’ KONSERİNDE BİNLERCE KİŞİ GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞTURDU

‘MANUŞ BABA’ KONSERİNDE BİNLERCE KİŞİ GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞTURDU

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ temasıyla bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı. ‘Manuş Baba’ konserinde binlerce kişi cep telefonlarının ışıklarını yakarak, görsel şölen oluşturdu.

Türkiye’nin ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine sahip 23’üncü Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Aslanlar mevkiinde başlayan yürüyüş, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Burada yapılan törende konuşan Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz,’’23 yıldır düzenlenen bir festivalden bahsediyoruz. 23 yıldır bu organizasyona hizmet veren belediye başkanlarımıza, kamu kurum kuruluşlarımıza, derneklerimize, odalarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, ’’ Kültürel Miras ve Korumacılık ana temasıyla düzenlediğimiz festivalimizin bu seneki yan teması ‘yerel mutfak’ Safranbolu’muzun yöresel yemeklerinin çok fazla tanıtılmadığını çok fazla bilinmediğini gördük ve bu seneki yan temamızı ‘yerel mutfak’ olarak belirledik ki daha fazla yemeklerimizi tanıtabilelim, gençlerimiz öğrensin ve bu kültürü artırabilelim istedik.’’
Konuşmaların ardından ‘Hüseyin ile Fatma şimdi oturum açtı’ belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra ise 4 gün sürecek olan festival meşalesi yakıldı. Festivalin ilk günü ‘Manuş Baba’ konseri ile sona erdi. Cep telefonlarının ışıklarını yakarak şarkılara eşlik eden binlerce kişi, konser alanında güzel bir görüntü oluşturdu. Konser sonunda başkan Köse ‘Manuş Baba’ya Safranbolu maket evi ve çiçek hediye etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: