MANİYE FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

MANİYE FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde kendine has koku ve tadıyla sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan yerli domates maniye fideleri toprakla buluştu.

Pembe, kırmızı ve alacalı renklerde olan, şekil olarak da farklı özellik gösteren kıvrımlı ve iri yapıdaki maniye domates fideleri Ahmet ve Elif Altınkaya çiftinin Safranbolu Konarı köyündeki 200 metre kare alanında dikimi gerçekleştirildi. Vali Fuat Gürel,

“Dikimini gerçekleştireceğimiz maniye domatesi ile yapılacak menemeni, yöremizdeki bu lezzeti eğer biz gelen misafirlere tattırabilirsek inşallah bundan sonraki gelecek diğer misafirler de onun namıyla ismiyle yöremize akın etmiş olacaklar. Bize ait olan ne varsa onun ön plana çıkarılması gerekir. Bu çok önemli bir iddialı bir laf, bunun altını doldurmak çok önemli. Maniye Domatesi ve Çavuş Üzümü, bunların coğrafi işaret süreçleri son aşamaya gelindi, inşallah o da onaylandıktan sonra yöremize ait bu değerleri sofralarımıza gelirken bize has olan, bize ait olan bu ürünlerimizi geleceğe taşımış olacağız. İnşallah Ağustos sonu Eylül başında gerçekleştirilecek Maniye Domatesi hasadına gelerek yöremize has bu lezzeti dalından koparacağız.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Maniye Domates Fideleri Vali Fuat Gürel, protokol üyeleri ve çiftçiler tarafından toprakla buluşturuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: