MAKAM ARACI DEĞİL HİZMET KİRALIYORUZ

MAKAM ARACI DEĞİL HİZMET KİRALIYORUZ

SAFRANBOLU Belediyesi  vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak, daha temiz, düzenli ve düzenli ve çevreye duyarlı bir kent oluşturmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye Hizmet alımı kapsamında kazandırılan ve çalışmaya başlayan 5 adet 13+1 m3, 1 adet 7+1 m3 çöp, 1 adet damperli kamyon, 1 adet elektrikli çöp taksi, 1 adet mini kazıyıcı yükleyici, 2 adet vakumlu yol süpürme aracı, 1 adet kontrol aracı, 1 adet vakumlu süpürge (elle çekilir tip) araç, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında yapılan törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşen hizmet aracı tanıtım törenine Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy,  İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Kırımlı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Safranbolu Kent Konseyi Başkanı Şefik Dizdar,Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanıtım programı, Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Pekcan Hamaloğlu’nun alınan araçlarla ilgili bilgi vermesi ve çalışma sistemini anlatması ile başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy ise yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Belediyemizin çalışmaları çerçevesinde araç parkını genişleterek temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni araçlar kazandırılmıştır. Sosyal demokrat belediyeciliğinin en önemli işlerinden birisi de hizmet kalitesini arttırmaktır. Belediyemiz 42 yıl sonra bir bayan başkan görüyor. Belediyemiz tabii ki yeniliklere alışmak zor. Daha güzel ve daha düzenli bir Safranbolu için çalışmaktadır. Tüm bu başarılı çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanımız Elif Köse hanımefendi olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Ben Karabük Milletvekili olarak elimden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum. Bu çalışmalar daha güzel hizmetlerin habercisi olduğunu belirtmek istiyorum.”

Törende son olarak, Safranbolu gibi çok özel bir kentte yaşadığımızı ve bunu her zaman gururla söylediğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “Söylemeye de devam edeceğim. Çünkü Dünya Miras Listesi’ndeyiz ve Korumanın Başkentiyiz. Burası yapılacak her hizmetin en özelini, en güzelini en kalitelisini hak ediyor. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, Safranbolu’ya yakışan hizmetin gelmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sosyal olarak yaptığımız işlerin dışında temizlik alanında da bu kentin çok daha iyisini hak ettiğini, ihaleye girerken eskisine göre daha ağırlaştıralım istedik. Çünkü burası mevcut araçlarla ve personelle yeterli temizliğe kavuşamıyor. Buna karşın personelimiz elinden gelenin en iyisini yapıyor. Biz öncelikle araç kapasitesini arttırarak bir başlangıç yapmak istedik.”

İhale şartlarını ağırlaştırdıkları için ihaleye her zaman giren firmaların ihaleye giremedikleri için gereksiz ve yersiz dedikodular ortaya attıklarını belirten Başkan Köse; “ Biz o şartlar altında uygun olan firmalar arasında hizmet alımını sonuçlandırdık. Kısaca yüklenici firma tüm şartları yerine getirerek ihaleye girmiş ve almıştır. Bunun altında bir şey aramaya gerek yok. Ben hep şunu söylüyorum: Dervişin fikri ne ise, zikri de o dur. Yani akılları başka bir şeye çalışmayanlar zannediyorlar ki, yaptığımız bir ihalede rant için, cebimiz için bir şeyler yapıyoruz.  Kesinlikle böyle değil. Sadece ve sadece Safranbolu için daha iyisini ve kalitelisini yapmaya çalışıyoruz. Hiçbirimizde kendi çıkarımız için bir hareket bulamazsınız, bulamayacaksınız da. İş Güvenliği ihalesinde de geçmiş döneme göre çok daha uygun fiyata alındı. Bunu belediye meclisimizde olduğu gibi bundan sonra sosyal medya kanalı ile ihalelerde de görebilirsiniz” diye konuştu.

Bir Önceki İhaleden %30 Daha Ucuza

Bir önceki ihaleye oranla %50 araç ve ekipman artışı yapılırken %30 daha düşük fiyatla ve araç sayısının ikiye katlanarak ihale edildiğini kaydeden Başkan Köse; “ Bundan daha iyisi olamaz diye düşünüyorum. Takdiri değerli Safranbolu halkına bırakıyorum. Safranbolu her şeyin en iyisini hak ediyor. Çünkü bir turizmden gelir elde eden bir kentiz. Bundan sonra her köşeye çok daha rahatça girebilen araçlarla hizmet vereceğiz. İnşallah kaynaklarımız da el verdiği ölçüde personelimizi de arttırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Temizlik konusunda oldukça hassasız. Malumunuz göreve geldiğimizden beri çok sayıda projeyi birlikte gerçekleştirdik. Yine temizlik işlerinde görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Ancak bu kentin temizliğinden hepimizin sorumlu olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu vesile ile tanıtım programımıza katılan herkese teşekkür ediyor, hizmet araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi.

Törene katılanlar araçları yakından incelerken Başkan Köse bazı araçlarda deneme sürüşü yaptı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: