MAHSUR KALDIKLARI KANYON’DAN 25 SAAT SONRA KURTARILDILAR

MAHSUR KALDIKLARI KANYON’DAN 25 SAAT SONRA KURTARILDILAR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde Yaci Kanyonu’na giren 6 kişilik gruptan 4’ü kendi imkanlarıyla çıkarken, mahsur kalan 2 kişi ise 25 saat sonra AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ankara’dan gelen Mağara Arama Kurtarma Derneği üyesi 6 kişi, İlçeye bağlı Konarı köyü sınırları içinde yer alan Yaci Kanyonun’da dün saat 10.00 sıralarında geziye çıktı. Akşam saatlerinde dönmeleri gerekirken kendilerinden haber alınamayınca arkadaşları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durumu bildirdi. Kanyon ile dağcılık alanında profesyonel oldukları belirlenen gruptaki Murat Özkök, Mustafa Özkılıç, Erkan Haluk Yurdakul ve Tulga Şener, kendi imkanlarıyla kanyondan çıkmayı başardı. Kanyon içinde girdiği şelale sonrası hipotermiye giren Ayşenur Biber ve yardım için onun yanında kalan Muharrem Sanuk ise kurtarılmayı bekledi. Kanyondaki arazi koşullarının zor olması ve havanın kararması nedeniyle kurtarma çalışması yapılamadı. AFAD ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte drone ile tespit ettikleri Biber ve Sanuk’un bulunduğu alana yine drone yardımıyla yiyecek gönderip, kurtarma çalışması başlattı. Biber ve Sanuk, yaklaşık 25 saat sonra kanyondan kurtarıldı. Ayşenur Biber, ambulanstaki sağlık görevlilerince yapılan ilk tedavisinin ardından Safranbolu Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.

Muharrem Sanuk, “Kanyon, aslında zorlu bir kanyon değil. Bir yerde suyun altında fazla kalınca arkadaşımız çok üşüdü, hipotermi geçirip rahatsızlandı. Devam edemeyince orada kaldık. Biz aslında arama kurtarma ekibiyiz ama biz kurtarıldık.’’ dedi.
Jandarma ekipleri, kanyona izinsiz giren 6 kişiye 581´er TL idari para cezası uyguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: