MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARI EVİ YAKTI, OTOMOBİLDE YAŞIYORLAR

MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARI EVİ YAKTI, OTOMOBİLDE YAŞIYORLAR

KARABÜK’te madde bağımlısı 20 yaşındaki çocuklarının evlerini ateşe vermesi sonucu otomobilde kalmaya başlayan Hülya-Şaban Yeşil çifti hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor.

Geçen Salı günü saat:04.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Bülbül Sokak’ta inşaat işçisi Şaban Yeşil’e ait tek katlı evde yangın çıktı. Şaban Yeşil’in madde bağımlısı oğlu Oktay Yeşil, evi ateşe verip kaçtı. Yeşil ailesi yangını fark edip kendilerini dışarıya atarken, komşularından yardım istedi. Gelen ihbar üzerine itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi. Oktay yeşil yaklaşık 500 metre mesafede polis tarafından yakalandı.

Şaban ve Hülya Yeşil çifti, çocuklarını komşularına bırakırken, kendileri de yanan evlerinin yanına park ettikleri otomobilde kalmaya başladı. Zor günler geçiren Yeşil ailesi hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

‘OTOMOBİLE HEPİMİZ SIĞMIYORUZ’

Şaban Yeşil, “Ev kiralayamıyorum, kiralasam da kirayı veremem. Arabanın içinde yatıp kalkıyorum. Önümüz kış, nereye kadar arabada yatacağım. Komşuların yardımı ile nereye kadar duracağım. Büyüklerimden evimin yapılmasını istiyorum. Çocukları komşulara gönderiyorum, okula gidiyorlar. Otomobile hepimiz sığmıyoruz. Sığsak da çocuklar hasta olur. Bu durum derslerini de etkiliyor. Onun için eş, dost ve komşuya gönderiyorum. Nereye kadar göndereceğim. Şuan karnım aç, cebimde 5 kuruş para yok. ’’dedi.

‘MAĞDUR DURUMDAYIZ’

Hülya Yeşil ise, yangın anını anlatarak, ’’Madde bağımlısı oğlum elinde tüple eve geldi.  ‘Anne sana tüp aldım’ diyerek mutfağa geçti. Alkollü olduğu için bana bir şey der diye gittim yattım. Beş dakika sonra kapıyı tekmeleyerek bizi uyandırdı. Kalktık baktık ev tutuşmuş, alevler çatıda. 10 dakikanın içinde bütün birikimlerimiz gitti, hiçbir şeyimiz kalmadı. Mağdur durumdayız.’’ diye konuştu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: