LOSTRA SALONU AÇILDI

LOSTRA SALONU AÇILDI

SAFRANBOLU Belediyesi,  ayakkabı boyacılığının daha iyi şartlarda yapılabilmesini sağlayacak Lostra Salonunu yapılan törenle hizmete girdi.

Açılışa, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İyi Parti İlçe Başkanı Bilal Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ve Ahmet Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı ve İş İnsanı Şefik Dizdar, Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner, Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Deniz,  İlçemizde hizmet veren boyacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeni Mahalle Muhtarı Mehmet Yurt, Lostranın yarım yüzyıl öncesine kadar revaçta, insanların geçimini sağladığı, her köşe başında ve sokakta, berber dükkanları gibi insanların sohbet ettiği mekanlar olduğunu ifade ederken; “ İlçemizde ise ayakkabı boyacılarının çok daha rahat bir ortamında çalışabilmeleri için Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse’nin yapmış olduğu lostra salonu ile mesleğin eski güzel günlerine döneceğine inanıyor, Başta Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise yaptığı konuşmada; “ Mutluyum, neden mutluyum: seçim çalışmalarında söz verdiğimiz sosyal işlerle yapmayı planladığımız projeleri tek tek hayata geçirmeye başladık” dedi.

Projelerden bir tanesinin çorba ikramı olduğunu kaydeden Başkan Köse; “ Bu hafta başı itibari ile hem camilerde hem de üniversitemizin önünde ikramlarımıza başladık.  Sonrasında ise ne yazık ki açılmayacağına dair dedikoduların dolaştığı lostra salonunun açılışını yapıyoruz. Gerek yazın sıcağında gerekse yağmur, çamur, kar demeden çalışan ayakkabı boyacılarının gerçekten işleri çok zor ve zahmetli. Arkadaşlarımızı gelip geçerken gördüğümde üzülüyordum ve onlara verdiğim sözü gerçekleştirmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Onlar bunu hak ediyorlar. Bu vesile ile bizleri bu gün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyor, daha büyük hizmetlerin de açılışlarını Allah bizlere nasip etsin diyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan duadan sonra geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden ve Safranbolu’nun sevilen isimlerinde birisi olan ayakkabı boyacısı Muzaffer Çevik anısına yapılan Lostranın  kurdele kesimine geçildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: