LİSE ÖĞRETMENİ ENGELLİ ÇOCUĞA YÜRÜTEÇ YAPTI

LİSE ÖĞRETMENİ ENGELLİ ÇOCUĞA YÜRÜTEÇ YAPTI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde meslek lisesi öğretmeni Tuğrul Akdemir, 4 yaşındaki bedensel engelli bir kız çocuğuna atık malzemelerden yürüteç yaptı.

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden Tuğrul Akdemir, Giresun’da yaşayan bedensel engelli kız çocuğu için plastik ve demir parçalarının yer aldığı atık malzemelerden yürüteç yaptı.

Akdemir, yurt dışında Avro’yu bulan yürüteci 600 TL’ye mal ettiklerini söyledi. Güvenli ve sağlam bir yürüteç yaptıklarını belirten Akdemir, ’’Belli bir yükü kaldıracak tekerleklerinin olması gerekiyor. Fren sisteminin olması gerekiyor. Çünkü gideceği yerde ister istemez eğim yerleri olabilir. Ona göre malzemelerimizi bulduk. Güvenlik açısından problem çıkaracak şeyleri ortadan kaldırdık. Plastik malzemeleri sağlam olsun içinde demir olan malzemelerden seçtik. Bunları düzgün bir şekilde halde sıkabilecek şekilde hani herhangi bir teknik malzeme gerek kalmadan sıkabilsin diye o teçhizata getirdik. Onları birleştirdik. Hem taşınması hem de evde kullanımının rahat olması için standardını küçük tutmaya çalıştık’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: