KUŞLARIN ÜŞÜMEMESİ İÇİN 29 YUVA YAPTI

KUŞLARIN ÜŞÜMEMESİ İÇİN 29 YUVA YAPTI

KARABÜK´ün Safranbolu ilçesinde, işçi emeklisi Recep Özen (67), kuşların soğuktan üşümemesi için evinin önündeki atölyesinde 29 tane yuva yaptı. Özen, merdiven yardımıyla çıktığı ağaçlardaki yuvalara yem ve su da bırakıyor.

İlçeye bağlı Sarıahmetli köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Recep Özen, kuşların soğuktan üşümemesi için evinin önündeki atölyesinde 2 yılda 29 tane yuva yaptı. Özen, yuvaları evinin bahçesinde bulunan meyve ağaçlarıyla köyü çevreleyen ormandaki çam ağaçlarına astı. Merdiven yardımıyla her gün ağaçlara çıkarak değirmenden aldığı buğdayları bırakıp, kaplara da su ilavesi yapıyor.

‘YETER Kİ ONLAR ÜŞÜMESİN’

Recep Özen, ’’Kışın kuşların üşümemesi için yuva yapmak istedim. 2 senede 29 yuva yaptım. Daha da devam edeceğim. Yuvaları tahtadan yaparsam biraz daha zamanımı alıyor, diğerleri biraz daha kolay. Dayanıklılık bakımından siyah renkte olanlar daha iyi. Çabuk bozulmasın diye yuvaların üzerine sac yapıyorum. Yuva yapmak 1-2 saatimi alıyor. Önemli değil. Yeter ki onlar üşümesin. Yuva yapmaya devam edeceğim. Kuşlar üşümüyor. Bundan gurur duyuyorum. ’’dedi.

‘SULARI BAZEN DONMUŞ OLUYOR, ILIK SU İLE ÇÖZÜYORUM’

Yuvaya girip çıkan kuşları gördükçe çok mutlu olduğunu ifade eden Özen, ’’Yavru yapıyor. Yavrunun sesini duyuyoruz. Yuvalarına girip çıkarlarken görüyoruz. Mutlu oluyoruz onlar gördükçe. Her gün yemlerine bakıyorum. Eksik olanları tamamlıyorum. Suları bazen donmuş oluyor. Ilık su ile çözüyorum donu. Onlarda içiyor. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: