‘KÜLTÜR TURİZMİNE YATKIN TURİST KİTLESİ HEDEFİMİZ’

‘KÜLTÜR TURİZMİNE YATKIN TURİST KİTLESİ HEDEFİMİZ’

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse, yeni yıl hedefleri ile ilgili, ’’Konaklama gün sayısını artırmak hem de Safranbolu’nun kıymetini bilecek, değerini bilecek, kültür turizmine yatkın turist kitlesinin gelmesini sağlamak hedefimiz.’’ dedi.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu, yeni yılda da turistlerin gözdesi olma yolunda. Osmanlı mimarisini yaşatan tarihi konakları, han, hamam, çeşme ve camileri ile dikkat çeken Safranbolu’nun Belediye Başkanı Elif Köse, yeni yıl hedefleri ile ilgili konuştu.

Safranbolu gibi kültür turizminin yapıldığı kentlerde turist sayısının çok öneminin olmadığını, hem ekonomik hem de nitelik anlamında değer katmasının daha önemli olduğunu belirten Başkan Köse, ’’Sayıların önemi olmamalı. Hedefte kitle turizmi olmamalı. Kültür turizminde öne çıkan şeyin yoğunlukla bireysel ziyaretçilerimiz olduğunu düşünüyorum. Yığınların bu tür tarihi özellikleri olan kentlere zarar verdiğini düşünüyorum. O yüzden konaklama gün sayısını artırmak hem de Safranbolu’nun kıymetini bilecek, değerini bilecek, kültür turizmine yatkın turist kitlesinin gelmesini sağlamak hedefimiz.’’ dedi.

Yeni yılda tarihi ilçenin ve esnafın emeklerinin karşılığını aldığı bir turizm sezonunun olmasını dileyen Başkan Köse, ’’Bunun içinde gerekli görüşmeleri, bağlantıları yapıyoruz, fuarlara katılıyoruz, festivallerimizin içeriklerini arttırıyoruz. Safranbolu’nun çehresini değiştirecek, estetik olarak daha hoş görüntü sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Tarihi Çarşı’ya inen Kaya Erdem Caddesi’ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarımız son aşamasında. Tarihi Çarşı içerisinde de turistlerimizi daha rahat ettirebilmek adına, daha konforlu alanlar yaratabilmek adına da Cinci Han arkasında cephe, sokak sağlıklaştırma projemiz var ve çok yakın zamanda başlayacak. Bunun gibi küçük dokunuşlarla, gelen turistlere daha kaliteli hizmet ve ürün bulabilmesi adına da çalışmalarımızı belediye, kaymakamlık ve Turizm İşletmeciler Derneği ile birlikte yürütüyoruz.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: