KÖYÜNÜN BAHÇE DUVARLARINI TUVALE DÖNÜŞTÜRÜYOR

KÖYÜNÜN BAHÇE DUVARLARINI TUVALE DÖNÜŞTÜRÜYOR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan emekli sınıf öğretmeni Yunus Sayım(72), köyündeki evlerin bahçe duvarlarını, yaptığı resimler ve yazdığı özlü sözlerle güzelleştiriyor. Sayım, ’’Buraya turistlerin gelmesini istiyorum’’ dedi.

İlçeye bağlı Yazıköy köyünde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Yunus Sayım, ilkokul yıllarında başlayan resim tutkusunu, atölyeye çevirdiği evin giriş katında devam ettiriyor. 65 yıldır sayısız resim çalışması yapan Sayım, köyündeki evlerin bahçe duvarlarını da tuval olarak kullanıyor. Yöresel değerlere ilişkin çizimlerin yanı sıra özlü sözler de yazdığı bahçe duvarlarına renk katıyor.

BURAYA TURİSTLERİN GELMESİNİ İSTİYORUM

Duvarlara resim çizerek her geçen gün nüfusunun azaldığını söylediği köyünü dünyaya tanıtmak istediğini belirten Sayım,’’ Bunu başaracağım. Buraya turistlerin gelmesini istiyorum. Onun için de belediyenin bu galeriyi, sergiyi turizm rotasına almasını istiyorum. Şu anda Artvin’den Ardahan’dan gelenler var’’ dedi.

TOPLUMDAKİ İTİBARIMIN ARTTIĞINI GÖRDÜM

Duvardaki resmileri görenlerin şaşırdığına dikkat çeken Sayım şöyle dedi, ’’Özellikle bu resimlerden anlayanlar daha çok şaşırıyor. Çünkü bu zamana kadar böyle bir şey görmemişler. Olumsuz bir tepki hiç almadım. Herkes çok beğendiğini söyledi. Çünkü resimlere her bakan kişinin kendinden bir paraca gördüğüne inanıyorum. Amacım da oydu benim. ‘Başka işin mi yok senin?’, ‘alan var mı?’, ‘ kaça satıyorsun’ gibi bana göre absürt sorular artık sormaz oldular. Toplumdaki itibarımın arttığını gördüm. Hakikaten hiçbir şey yapmıyorlarsa bile buradan geçerken korna çalıp gidiyorlar. Amaç bu köyü tanıtmak.’’

EĞER OLANAK TANINIRSA BU KÖYDE ÇOK DUVAR VAR

Olanak tanında köydeki duvarları güzelleştirmeye devam edeceğini ifade eden Sayım, ’’Bir toplum geçmişini bilmiyorsa geleceğinin olmayacağını düşünenlerdenim. Geçmişteki hayattan kesitler vermeye çalıştım yaptığım resimlerde. Daha çok emekten yana, emekçiden yana, helal kazançtan yana çalışanları resimlemeye çalıştım. Eğer olanak tanınırsa bu köyde çok duvar var. Herkese bir şey söyleyen, siyasetten şundan bundan uzak, her türlü insana hitap edebilen sözler seçtim. Atatürk’ünde Mevlana’nın da, Peygamber’imizde, Tolstoy’un da sözü var’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: