KOYUN BANYOLUĞU HİZMETE GİRDİ

KOYUN BANYOLUĞU HİZMETE GİRDİ

KARABÜK’ün Eskipazar ilçesinde Koyunların mikroplardan ve parazitlerden temizlenmesini sağlayan mobil koyun banyoluğu, köy köy gezerek koyun yetiştiricilerine hizmet verecek.

Finansmanı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mobil Koyun Banyoculuğu İle Dış Parazitlerle Mücadele” proje kapsamında özel hazırlanan mobil koyun banyoculuğu makinesi düzenlenen törenle vatandaşların kullanımına sunuldu.

Mobil Makinenin hizmete alınması ile ilgili olarak Eskipazar Arslanlar köyünde düzenlenen törene Vali Fuat Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Eskipazar Kaymakamı Emrah Bütün, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Gürel, “Nereye giderseniz gidin aslında en önemli şey üretimdir, eğer büyükşehirde yaşıyorsanız, bir köyünüz varsa geri dönüp kendi memleketinizde tarımla uğraşabilirsiniz. Aslına bakılırsa artık büyükşehir hayallerinin kurulmasının bir anlamı kalmadı. Hayvancılıkla, tarımla uğraşmak gelişen çağla birlikte teknikleri ile uğraşmak aslında büyükşehirlerde asgari ücretle çalışmaktan çok daha iyi, devletimiz çok fazla teşvik vermekte, bunların bir kısmı hibe bir kısmı destekleme mahiyetinde. Geçen sene damızlık koç teslimi yaptık bunun dışında fidan,  tohum dağıtımları gerçekleştirdik bu ve bunun gibi birçok destek hem il özel idaremizin hem de tarım bakanlığımızın çok büyük destekleri var. Tarım Müdürlüğümüz bu anlamda oldukça hızlı reaksiyon göstererek hem Tarım Bakanlığından kaynakları projelendirerek ilimize alınması hususunda büyük özveri göstererek çok büyük kaynakların ilimize gelmesinde rol oynadı, hem de il özel idaresi kendi imkanları çerçevesince çiftçilerimize destekler verdi.’’dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: