KİMYASAL VE İLERİ DERECE BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ YAPILACAK

KİMYASAL VE İLERİ DERECE BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ YAPILACAK

KARABÜK Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Müdürü Alper Tolga Saka, fizibilite ve proje ihalesinin gerçekleştirildiği kimyasal ve ileri derece biyolojik arıtma tesisin yapılacağını söyledi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum ziyaretleri kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Müdürlüğünü ziyaret ederek 2021 yılı içinde yapılan çalışmalar ile ilgili Bölge Müdürü Alper Tolga Saka’dan brifing aldı. Saka, Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin 1995 yılında kurulduğunu, Karabük İl Özel İdaresi’nin yüzde 30, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde 35, Karabük Belediyesi’nin yüzde 35 hisse oranının bulunduğunu, 339 hektar alana sahip olduğunu, bu alanın 175 hektarının sanayi alanı, 164 hektar alanın yeşil alan, spor alanı, hizmet destek alanı, eğitim alanları ve trafo alanı olarak ayrıldığını söyledi. Toplam 53 parsel olduğunu, bu parsellerin 17 hektarlık alan olan 2 parselin boş olduğunu, tahsis edilen parselin 51 olduğunu,  51 parselde 30 firmanın yer aldığını, 30 firmanın faal olduğunu, 13 firmanın proje aşamasında, 7 firmanın da inşaat halinde olduğunu, gıda, tekstil, orman ürünleri, demir çelik, ortopedik ayak bakım ürünleri, metal eşya makine döküm sanayi, geri dönüşüm cam ve yapı malzemelerinde faaliyet yürüten 30 firmada 1.796 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Saka,  Atık Su Arıtma Tesisi yapılmasına dair Müteşebbis Heyeti kararının alındığını ifade ederek,’’ fizibilite ve proje ihalesi gerçekleştirildi. Bakanlık tarafından onaylanan rapora göre 3 Bin m3/gün kapasiteli Kimyasal ve İleri Biyolojik Tesisin yapılmasına karar verildi. Bununla birlikte Mimari ve Mekanik projelerin hazırlanarak statik projeler için zemin etüdü yaptırıldı. Proje  2022 yılı içerisinde Dünya Bankası Kredisi ile ihale edilerek yapımına başlanması planlandı. ’’diye konuştu.

Vali Gürel, sanayinin başkenti olan kentte sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla çok önemli projeler yürüttüklerini belirterek,  “Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesi ilimizin de gelişmesi demek, orada yaşanan rahatlama ilin ekonomik olarak bir adım öne çıkmasını sağlayacak. Bu bakımdan Organize Sanayi Bölgesi’ni önemsiyoruz gelişmesi için 2021 yılında hem OSB Yönetimi olarak bizler eksikleri gidermeye çalıştık hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Genişleme Bölgesi’nin altyapı ihalesini yaparak önemli bir eksiğimizi gidermiş oldu. 2022 yılında da sanayicimizin yanında yer alarak onlarla birlikte hem istihdamı hem de üretimi artırmaya çalışacağız. “ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: