KİLOSU 60 BİN LİRA, EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ OLAN KÖYÜN MUHTARI KONUŞTU

KİLOSU 60 BİN LİRA, EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ OLAN KÖYÜN MUHTARI KONUŞTU

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde kilosu 60 bin liradan satılan safranın hasadı sürüyor. İlçede en büyük safran üreticisi konumundaki Yukarı Çiftlik köyünün muhtarı Cemal Ünal,’’ Şu anda tarla arayan ve kiralamak isteyenler var, görüşüyoruz. Burası safran üssü olacak inşallah. ’’dedi.

İlçeye 8 kilometre mesafede bulunan 45 haneli Yukarı Çiftlik köyünde Ağustos ve Eylül aylarında ekimi yapılan bitkinin hasadı sürüyor. Ağırlığının 100 bin katı suyu sarıya boyayabilen, farklı özellikleriyle gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılan, kilosu 60 bin liradan satılan safranın ilçedeki en büyük üreticisi konumundaki Yukarı Çiftlik köyünün muhtarı Cemal Ünal, Şu anda köylerinde 8 safran üreticisinin olduğunu belirterek,’’ Dışarıdan da tarla kiralamak için çok talep gelmeye başladı. Artık bir marka oldu bizim köyümüz. Burasını safran üssü yapacağız. Birkaç yatırımcı geldi. Bu şekilde köyümüzü değerlendireceğiz. Dünya duydu burayı. Yabancılar çok rağbet ediyor. Genelde Arap ülkelerinde yaşayanlar geliyorlar. Şu anda tarla arayan ve kiralamak isteyenler var, görüşüyoruz. Burası safran üssü olacak inşallah. ’’

Muhtar Ünal, Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin köylerindeki safran tarlalarına gelip safranla tanıştıklarını, ülkelerine döndüklerinde de köylerini ve safranı anlattıklarını söyledi. Muhtar Ünal, ’’Sadece üniversitede değil dışarıdan tüm okul öğrencileri de geliyor. Tur şirketleri sadece safran üzerine program yapıyor. Şu anda sadece safran turizmi var. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: