KİLOSU 100 BİN TL’DEN SATILAN SAFRAN TARLASINA AKLIN ETTİLER

KİLOSU 100 BİN TL’DEN SATILAN SAFRAN TARLASINA AKLIN ETTİLER

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde Safran Festivali etkinlikleri kapsamında kilosu 100 bin TL’den satılan safranın hasadı yapıldı. Vatandaşlar safran hasadına akın ederken, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu yıl 6’ncısı  düzenlenen Safran Festivali’nin ilk günü Babasultan Mahallesi mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Kazdağlı Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından 1640-1648 yıllarında ‘Kazasker’ olan Safranbolulu Cinci Hoca’nın yaptırdığı hamamın çatısında temsili ‘Cinci Hoca’ vatandaşlara safranlı macun dağıttı.

 

Safran Festivali’nin 2’nci günü bugün ise Yukarı Çiftlik köyünde İsmail Yılmaz’ın 27 dönüm tarlasında safran hasadı yapıldı. Ağırlığının 100 bin katı suyu sarıya boyayabilen, farklı özellikleriyle gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılabilen safranın hasadına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Kaynatılan safranlı lokum kazanına kavanozlardaki safran boşaltıldı.

‘İHRAÇ EDİLECEK KONUMA SÜREKLEYECEK’

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı şöyle dedi: ’’Devletimizin, yerel yönetimlerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin çalışmaları gösteriyor ki artık ileride Safranbolumuz safranı raflardan satılan değil adeta depolardan çıkartılıp ihraç edilecek konuma sürükleyecek, bu değeri yükseltecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz.’’

‘BUNDAN SONRA DAHA HIZLI YÜRÜMEYE BAŞLAYACAĞIZ’

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise ’’Daha çok sahip çıkmamız gereken, üretiminin artmasını, tanıtımının daha iyi yapılmasını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konularda eksiğiz, emekliyoruz ama bundan sonra daha hızlı yürümeye başlayacağız.’’ diye konuştu.

SAFRAN HASADI İLÇEDEKİ TURİZMİ HAREKETLENDİRDİ’

Safran üreticisi İsmail Yılmaz da safran hasadıyla birlikte ilçede turizmin hareketlendiğini belirtti.

İstanbul’dan safran hasadına katılmak için gelen Elif Tümen, safranın herkesin gözlerini kamaştırdığını söyledi.

Amerikalı Cristina Meier, ilk defa safran hasadı yapmaya geldiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kenyalı Mbula Ratzlaff, Nasıl toplanması gerektiğini ve ne kadar çok pahalı bir bitki olduğunu öğrendiğini anlattı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: