KBÜ’DE ‘UMRE’ ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI

KBÜ’DE ‘UMRE’ ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI

KARABÜK Üniversitesi’nde (KBÜ) 6’ncısı düzenlenen ‘O Nur’a Yolculuk’ adlı bilgi yarışmasında başarılı olan dört öğrenci Umre’ye gitme ödülü kazanırken, üç öğrenci de çeyrek altınla ödüllendirildi.

Karabük Üniversitesi Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Türkiye Gençlik Vakfı ve Karabük İl Müftülüğü iş birliğinde geleneksel hale gelen ‘O’Nur’a Yolculuk’ adlı bilgi yarışmasının altıncısı gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya İl Müftüsü Halil Bektaş, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Yakup Koçyiğit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hafız Akın Bayrak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yakup Koçyiğit bilgi yarışmasında öğrencilerin Hz. Peygamberi daha iyi tanımalarına katkı sağlayarak, Hz. Peygamber’in örnek hayatı hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlandığını söyledi.

100 kadar öğrencinin başvurduğu yarışmada kura çekilişi ile belirlenen yarışmacılar, temel dini bilgiler ve siyer alanlarında soruları yanıtladı. Her yarışmacı için toplam 15 sorudan oluşan yarışmada, Ayşenur Özdemir birinci, Şennur Eroğlu ikinci, Burak Cansevdi üçüncü oldu. Geleneksel hale gelen yarışmada bu yıl konsept değişikliğine gidilerek seyirciler arasından da umre ödülü için çekiliş yapıldı ve bu ödülü Sinan Tezel kazandı. Üç öğrenci ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: