KBÜ’DE UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI

KBÜ’DE UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI

 

KARABÜK Üniversitesi’nde düzenlenen, ‘O Nur’a Yolculuk’ adlı bilgi yarışmasında başarılı olan 4 öğrenci, Umre’ye gitme hakkı kazandı.

Karabük İl Müftülüğü ve Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bilgi yarışması düzenledi. Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya başvuran 100 üniversite öğrencisi arasında kura çekilerek yarışacak 10 öğrenci belirlendi. Öğrenciler, temel dini bilgiler ve siyer alanlarında soruları yanıtladı. Öğrenciler, televizyon kanallarındaki bilgi yarışmaları gibi yüzde 50 joker ve çift cevap verme hakkına sahip oldu. Yarışma sonunda Erhan Demir 1’inci, Salih Bayındır 2’nci, Hüseyin Öztürk 3’üncü, Rabia Altıntaş 4’üncü oldu. 4 öğrenci, İl Müftülüğü tarafından tatil döneminde Umre’ye götürülecek.YAR2

İl Müftüsü Halil Bektaş, Hz. Muhammed’in ve hayatının daha iyi anlaşılması bakımından yarışmanın ve hediyenin önemine vurgu yaparak şöyle dedi:

“Hz. Peygamber, bütün alemlere rahmet olarak gönderildi. O’nun hayatıyla ortaya koyduğu evrensel mesajlar ve değerler dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarın da insanlığın ihtiyacı olan her türlü sıkıntıyı gidermek için yanılmaz doğrular, mutlak hakikatlerdir. O rol modelimizdir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: