KBÜ’DE ROBOTLAR YARIŞTI

KBÜ’DE ROBOTLAR YARIŞTI

KARABÜK Üniversitesi Proje Geliştirme ve Tasarım Öğrenci Kulübü’nce düzenlenen ‘3’üncü Ulusal Saf-Run Robot Yarışması’nda dereceye giren robotların sahiplerine para ödülü verildi.

Üniversitenin Gökşen Mustafa Yücel Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmada ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin hazırladığı 217 robot, ‘mini sumo’, ‘çizgi izleyen’, ‘yangın söndüren’ ve ‘serbest’ kategorilerinde mücadele etti. Büyük heyecana sahne olan yarışlar sonunda ‘serbest’ kategoride ‘Ttech Patroid’ adlı robot 1’inci olurken, ‘Yardımsever’ adlı robot 2’nci, ‘X-Ray Radar’ adlı robot 3’üncü oldu. ‘Çizgi izleyen’ kategorisinde ‘Kilo Ohm’ 1, ‘Giga Ohm’ 2’nci, ‘Piko Ohm’ 3’üncü oldu. ‘Mini sumo’ dra 1’nci ‘Barbaros’, 2’nci ‘Karahan’, 3’üncü ‘Alfa Bravo’ adlı robotlar oldu. ‘Yangın söndüren’ kategorisinde Göktuğ Akkuş isimli öğrenci 1’inci, 2 ve 3’üncü Eray Aktokluk adlı öğrencinin robotları oldu. Yarışlarda 1’inciye 2 bin, 2’nciye bin, 3’üncüye ise 750 lira para ödülü verildi.robot2

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, “20 yıl sonra Türkiye’yi nerede görmek istiyorsanız ona göre çalışmalarınızı yapmanızı istiyoruz. Elimizde bulunan teknoloji ile yetinmemeliyiz. Sizler bugün yapılmış olanların on kat daha iyisini yapmalısınız. Dünyanın en büyük sektörü savunma sanayisidir, savunma sektörünün en büyük etkinliği de robotlardır. Bir milisaniyede patlayan bir silah dünyanın şeklini değiştirir. Bunun için sizlerin de daha hızlı, daha görsel ve teknolojik işler yapmanızı bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: