KBÜ’DE AFRİKA ULUSLAR KUPASI FİNAL MAÇI HEYECANI

KBÜ’DE AFRİKA ULUSLAR KUPASI FİNAL MAÇI HEYECANI

KARABÜK Üniversitesi’nde (KBÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Mısır ile Senegal arasında oynanan 2021 Afrika Uluslar Kupası final maçını izledi.

Üniversitenin 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda canlı yayımlanan maçı Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Senegalli ve Mısırlı öğrencilerle birlikte coşkuyla izledi. Senegal’den belgesel çekimi için gelen Senegal devlet kanalı RTS’nin çekim ekibi ile Dakar Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri de final heyecanına ortak oldu. Salonu dolduran öğrenciler maç önünde şarkılarla ve tezahüratlarla ülkelerinin takımlarına destek verdiler. Büyük bir heyecana sahne olan final maçında Senegal penaltı atışları sonucunda Mısır’ı 4-2 yenerek futbol tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası şampiyonu oldu. Maçın tamamlanmasıyla Senegalli öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı. Danslar ve şarkılar eşliğinde eğlenen öğrencilerden  bazıları ise mutluluktan göz yaşlarına hâkim olamadı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, maçın ardından öğrencileri tebrik ederek” Çok keyifli bir akşamdı. Kardeşlik kazandı” diyerek günün anısına iki ülkenin öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: