KBÜ’DE 6.ULUSLARARASI DEMİR ÇELİK SEMPOZYUMU

KBÜ’DE 6.ULUSLARARASI DEMİR ÇELİK SEMPOZYUMU

KARABÜK Üniversitesi’nde (KBÜ) demir çelik alanında çalışan bilim insanları ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “VI. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu” başladı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından bilim insanları, uzmanlar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek yeni fikirleri tartışacak ve gelecekteki iş birlikleri için uluslararası ortaklar bulma fırsatı yakalayacak. Açılış törenine, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, akademisyenler, kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri, davetli konuşmacılar ve öğrenciler katıldı.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Sun, Demir Çelik Enstitüsü’nün üniversite sanayi iş birliğine örnek olabilecek iki temel projesi olduğunu belirterek,’’Bir tanesi Demir Çelik Enstitüsü, Kardemir ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları birlikteliğinde yerli imkanlarla hazırlanan Mantarı Sertleştirilmiş Ray Projesi. Bu proje için yaklaşık olarak dört yıl uğraştık. Bunun sonucunda Türkiye’de dünyada sayılı ülkede üretilebilen mantarı sertleştirilmiş raylar artık ülkemizde Kardemir sayesinde yerli imkanlarla üretilebilir hale gelmiş durumda. Bir diğeri Çevre Bakanlığıyla beraber yürüttüğümüz bir projemiz Entegre Kirlilik Önleme Projesi. Tüm Türkiye’de belirli büyüklüğün üzerindeki entegre firmalara, dökümhanelere ulaştık. Hemen hemen hepsini ziyaret ettik. Daha henüz ‘Kirlilik ortaya çıkmadan ne tür tedbirler alınabilir, ortaya çıkan kirlilikler en iyi hangi yöntemlerle bertaraf edilebilir?’ bununla ilgili bir proje gerçekleştirmiştik. Bu projeyi de başarılı bir şekilde tamamladık.

Açılış programının ardından sempozyum katılımcıları sempozyum bildirilerini sunmak üzere KBÜ Mühendislik Fakültesi ve KBÜ Demir Çelik Ensitüsünde bir araya geldi. Sempozyum 13 Mayıs’a kadar sürecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: