KBÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

KBÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Geleceğin doktorlarına tavsiyelerde bulunan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ’’Hata yaptığınız zaman bunun sonu topraktır. O yüzden her daim kendinizi geliştirmeniz, yeni şeyler öğrenmeniz gerekiyor. Yaptığımız işte başta aşk olması gerekiyor. Size bu mesleği aşkla yapmanızı öneriyorum. ’’dedi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’nda “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı. 2020-2021 Akademik yılında Tıp Fakültesi’ne yerleşen 150’den fazla öğrenci beyaz önlüklerini giydi. Törende konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat,’’ “Beyaz önlük bence şunu temsil ediyor; önlüğünüz gibi vicdanınız da bembeyaz olmalı, tertemiz olmalı. Ömrünüz boyunca vicdanınızın da giydiğiniz beyaz önlük gibi temiz ve beyaz olmasına dikkat etmeniz lazım. ‘Aşçının hatasını maydanoz örter, terzinin hatasının ütü örter, hekimin hatasını toprak örter’ sözünden yola çıkarak, bu meslekte, hekimlik içinde hata yapmamanız gerekiyor. Hata yaptığınız zaman bunun sonu topraktır. O yüzden her daim kendinizi geliştirmeniz, yeni şeyler öğrenmeniz gerekiyor. Yaptığımız işte başta aşk olması gerekiyor. Size bu mesleği

‘HATA YAPTIĞINIZ ZAMAN BUNUN SONU TOPRAKTIR’

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat konuşmasında her şeyin başının iyilikten, iyi insan olmaktan geçtiğinin altını çizerek şunları kaydetti “Beyaz önlük bence şunu temsil ediyor; önlüğünüz gibi vicdanınız da bembeyaz olmalı, tertemiz olmalı. Ömrünüz boyunca vicdanınızın da giydiğiniz beyaz önlük gibi temiz ve beyaz olmasına dikkat etmeniz lazım. ‘Aşçının hatasını maydanoz örter, terzinin hatasının ütü örter, hekimin hatasını toprak örter’ sözünden yola çıkarak, bu meslekte, hekimlik içinde hata yapmamanız gerekiyor. Hata yaptığınız zaman bunun sonu topraktır. O yüzden her daim kendinizi geliştirmeniz, yeni şeyler öğrenmeniz gerekiyor. Yaptığımız işte başta aşk olması gerekiyor. Size bu mesleği aşkla yapmanızı öneriyorum. Ben burada, gösterdiği çaba ile bugün hayaline ulaşmış olan her bir arkadaşımı tüm içtenliğimle tebrik etmek istiyorum.” dedi.

‘ERDEMLİ VE AHLAKLI OLMAYAN HİÇ KİMSE GERÇEK MANADA HEKİM OLAMAZ’

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ise, “Genç meslektaşlarımız bugünden itibaren hayatları boyunca gururla taşıyacakları, sorumlulukları çok ağır ancak bir o kadar da şerefli bir mesleğe talip oluyorlar. Beyaz önlük de bu mesleğin en güzel simgelerinden biri. Öncelikle kendilerini bu yaşam tarzını ve bu mesleği seçtikleri için tebrik ediyorum. Bugün burada iyi bir hekim olmak, iyi bir doktor olmak için hocalarımızın bize öğrettiği iki önemli ilkeyi hatırlatmak istiyorum. Bunlardan en önemlisi iyi bir insan olmak. Kapasitesi yeten herkes tıbbi birimlere, çağın şartlarının el verdiği düzeyde hâkim olabilir, sahip olabilir ancak erdemli ve ahlaklı olmayan hiç kimse gerçek manada hekim olamaz. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamanızı ve bugün bu beyaz önlüğü giydiğiniz andan itibaren son nefesinize kadar iyi bir insan olma yolunda gayret göstermenizi diliyorum.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: