KBÜ TARAFTARLAR GRUBU’NDAN PROTESTO, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HIV AÇIKLAMASI

KBÜ TARAFTARLAR GRUBU’NDAN PROTESTO, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HIV AÇIKLAMASI

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) taraftarlar gurubu, bazı sınıflarda Türk öğrencilerin azınlıkta kaldığı, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birlikteliklerinden HIV ve HPV pozitif vakalarında artış nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşandığı iddialarını protesto etmek istedi. Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Karabük Üniversitesi’nde eğitim gördüğü belirtilen öğrencilerin sosyal medyadaki ‘itiraf’ sayfasında isimlerini gizleyerek paylaştığı mesajlarda, şehirdeki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle birliktelik yaşadıktan sonra cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları anlatıldı. Öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV gibi zührevi hastalıklar şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürüldü. Bazı bölümlerde çoğu öğrencinin yabancı uyruklulardan oluştuğu, 50 kişilik sınıfta Türk öğrencilerin azınlıkta kaldığı öne sürüldü.

Karabük Üniversitesi taraftarlar grubu yaklaşık 50 öğrenci, 100.Yıl Mahallesi’nde akşam saatlerinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: ’’Biz Türk vatandaşlarının Karabük’te yaşadığı unutulmaktadır. 50 kişilik bir sınıfta azınlık olmayı hak etmiyoruz. Uzak ülkelerden gelip cennet vatanımıza okul okumaya gelen uluslararası öğrencilere eğitim öğretim hayatında başarılar dileyip, bu cennet vatana niçin geldiklerini unutmayacaklarını umut ediyoruz.’’

Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Karabük Üniversitesinden öğrencilerin HPV (+) ve HIV (+) belirtileriyle hastanelere başvurduğu şeklinde sosyal mecralarda yayılan iddialar nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

‘’İlimizde HIV (+) ve HPV (+) vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir.’’

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: