KARDEMİR’DEN 66 MİLYON TL’LİK ÇEVRE YATIRIMI

KARDEMİR’DEN 66 MİLYON TL’LİK ÇEVRE YATIRIMI

TÜRKİYE’nin ilk ağır sanayi kuruluşu olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ. (KARDEMİR) 66 milyon TL değerinde iki önemli çevre yatırımının açılışı gerçekleştirildi.

2.Etap Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi Kapasitesi Artırım Yatırımı ve Yüksek Fırın Toz Toplama Sistemlerinin açılışı için düzenlenen törene Vali Fuat Gürel, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz, Genel Müdür Dr. Hüseyin Soykan, Yönetim Kurulu üyeleri, Özçelik-İş Sendikası İl Temsilcisi Ulvi Üngören ile işçiler katıldı.

Karabük’ün varlık sebebinin KARDEMİR olduğunu belirten Vali Fuat Gürel açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Bugüne kadar çevre yatırımlarına 150 milyon dolar kadar bir harcama yapılmış, gerçekten büyük rakam. İnşallah bundan sonraki süreçte 50 milyonluk yatırımın yapılmasıyla çevre izni belgesini de almış olacak. İlimizin değişik bölgelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ait 5 adet ölçüm cihazı var. Aynı zamanda bu yıl bir seyyar ölçüm cihazı ile şehrin değişik yerlerinde kirleticileri tespit etmek adına çalışmalar yapıldı. Bu cihazların ölçümleri sonucu ortaya çıkan verileri Kardemir Yönetimi ile 3 ayda bir biraraya gelerek değerlendiriyoruz. Yapılması gereken yatırımları konuşuyoruz. beraber değerlendirmekteyiz. Bu yıl İlk kez KARDEMİR çevre izin belgesi müracaatında bulundu, bu çok önemliydi. İlk kez bir çevre mühendisi çalıştırılırken, çevre müdürlüğü kuruldu. “Yeşil Kardemir” sloganınız çok güzeL düşünülmüş. İnşallah  bu süreçten sonra yapılan yatırımları da devreye sokabilirsek burası gerçekten yeşil bir fabrika olacak. Kardemir yeşil olursa Karabük’te yeşil olacak. Zaten çok büyük yatırımlar yaptınız bunlar basit yatırımlar değil. Hem içinde bulunduğumuz yıl küresel sıkıntılardan kaynaklı sorunlarla başa çıkarken hem de bu yatırımları yapıyorsunuz. Bu aslında  KARDEMİR’in ne kadar güçlü bir işletme olduğunu göstermekte. Bunları yaparken de diğer taraftan çevre yatırımlarında son çeyreğe girdik. Onları da tamamlayarak ilimizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilirsek hepimiz için iyi olacak. Bu yatırımların işletmemize ve Karabükümüze hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile iki tesisin açılışı Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: