KARDEMİR’DEN 3,85 MİLYAR LİRA REKOR KAR

KARDEMİR’DEN 3,85 MİLYAR LİRA REKOR KAR

KARDEMİR,  3 milyar 850 milyon 707 bin 219 lira ile 2021 yılını tarihi rekorla tamamladığını, hisse başına 0,8772 lira kar dağıtılacağını açıkladı.

Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşu KARDEMİR, 2021 yılı mali sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada,’’2020 yılının son çeyreğinde yakalamış olduğu yükseliş ivmesini 2021 yılının tamamında sürdüren Şirketimiz, 2020 yılına oranla %288 FAVÖK (EBITDA) artışı sağlayarak 2021 yılında FAVÖK’ ünü yaklaşık olarak 4,9 milyar liraya çıkardı. Yine bir önceki yıla oranla satış gelirlerini %96 artırarak 14,76 milyar liraya kadar yükseltti. Net nakit rakamını 2,75 milyar lira seviyesine ulaştıran Şirketimiz, finansal gücünü arttırarak doğan ve doğabilecek her türlü piyasa koşullarında yatırımcılarına güven vermeye devam etmiştir/edecektir.’’ denildi.

‘İHRACAT ALANINDA DA KENDİNİ KANITLAMIŞTIR’

Dünya çelik piyasalarındaki ve hammadde tedarikindeki belirsizliklere rağmen mali disiplin ve verimli üretim prensibi ile şirketin çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi: ’’Şirketimiz, tüm küresel sıkıntıları aşarak ekonomik yükselişini devam ettirmiştir. İstihdamda ve üretimde olduğu gibi kârlılıkta da sürdürülebilir hedeflere sahip olan Kardemir, yurtiçi satışlarının yanı sıra ihracat alanında da kendini kanıtlamıştır. Katma değerli ürün üretimi konusunda ürün geliştirme çalışmalarına devam eden Şirketimiz, gelişen ve değişen piyasa şartlarına hızlı adapte olarak, uluslararası arenada mücadele etmeye başlamıştır. Türkiye’nin önde gelen halka açık firmalarının da kullandığı, “Kur Riskinden Korunma (Hedge) Muhasebesi” ile Şirketimiz, kura bağımlı riskleri ve likit varlıklarını daha etkin yönetmiştir.’’

‘YATIRIMLARINA ARA VERMEDEN DEVAM ETMEKTEDİR’

Şirketin, Türkiye’nin ilk ve tek, bölgenin ise sayılı demiryolu rayı ve tekerleği üretim tesislerine sahip olduğuna dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: ’’Fabrikamız, ürettiği ürünleri ile ülkemize ithal ikame fırsatı sunarken bir yandan da ihracat çalışmaları ile de küresel bir oyuncu olma yolunda hızla ilerlemektedir. Şirketimiz teknolojik ve dijital gelişimler karşısında hızlı aksiyonlara alarak S4HANA benzeri dijital alt yapı ve veri yönetimine yönelik yatırımlara önem vermiştir. Yüksek karlılık döneminde yatırımlarına ara vermeyen Şirketimiz, Konverter kapasite artırımı, yüksek fırın reline çalışması, yüksek fırın seviye 2 projesi, taşlama tezgâhı ve 30 MW enerji santrali gibi üretim artışına yönelik tesis yatırımlarına da ara vermeden devam etmektedir.’’

TEMETTÜ AÇIKLAMASI

Şirketin, yatırım süreçlerine ara vermeden hissedarlarına yönelik temettü çalışmalarına da önem verdiği ifade edilen açıklamada, ’’,Genel Kurul’a sunulmak üzere Kardemir Yönetim Kurulu tarafından toplam brüt 1.000.000.000 TL (bir milyar Türk Lirası) olmak üzere hisse başına 0,8772 lira kar dağıtılması kararı almıştır. Genel Kurulumuz tarafından kabul edilmesi durumunda özelleştirme sonrası Şirketimiz tarafından Kardemir hissedarlarına yapılması planlanan en yüksek kâr payı dağıtımı olacaktır. Ülke ekonomimizin dışında bölge ve kent ekonomisine sosyal sorumluk projeleri ile katkılar sağlayan Şirketimiz, güçlü ve istikrarlı yönetim anlayışı ve çevre dostu üretim anlayışı ile piyasalarda güven yaratmayı sürdürmüştür. Paylarının tamamı Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören Kardemir, yerli üretim yerli tedarik politikasını da sürdürmeye devam edecektir.2021 yılı finansal döneminde tarihi rekor kârlılık seviyesine ulaşmamızda katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza, paydaşlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.’’ denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: