KARDEMİR’DEN 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM  HEDEFİ

KARDEMİR’DEN 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM HEDEFİ

KARDEMİR Yönetim kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar,’’ Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 milyar doları bulacak yeni yatırım hedefimizi de siz kıymetli hissedarlarımızla paylaşmak istiyorum.’’ dedi.

KARDEMİR’in 2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki olağan genel kurul toplantısında konuşan Bayraktar, geçen yılı değerlendirerek,’’ 1 ve 4 no’lu yüksek fırınlarımızda bakım-onarım nedeniyle yaptığımız duruşa rağmen, 5 no’lu yüksek fırında yıllık üretim rekoru kırarak toplam 2.22 Milyon ton ham çelik üretimi ve yine 2.14 Milyon ton nihai mamul üretimi gerçekleştirdik. Çelikhane sürekli döküm tesisinde yaptığımız yeni kalıp yatırımları ile geniş profil üretiminde yarı mamul sürekliliğini sağlayarak üretim programlarını daha verimli hale getirdik. Ray Profil Haddehanesinde de katma değeri yüksek profil, ray ve platina ürün gruplarında toplam 481 bin ton nihai mamul üretimi gerçekleştirdik.  Yine bu dönemde, yüksek mukavemetli kangallar, otomotiv sanayiinde kullanılan civata ve somunluk çelikler ile makine imalat sanayiinde kullanılan mühendislik çelikleri, demiryolu bağlantı elemanları yapımında kullanılan vasıflı kangallar başta olmak üzere 136 adet yüksek katma değerli ürünü portföyümüze ekledik.  2022 yılında katma değeri yüksek ürünlerimiz arasında yer alan profil satışlarımız bir önceki yıla göre yüzde 9, kalın kangal satışlarımız yüzde 41, demiryolu tekerleği satışlarımız ise yüzde 456 artmıştır. Avrupa Birliği, Balkanlar, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu 2022 yılında ihracat pazarlarımız olurken, 45,5 milyon dolar değerinde ihracat geliri elde edilmiştir.’’ dedi.

Bayraktar, 50 Milyon Dolar bütçeli 3. etap çevre yatırımları kapsamında planlanan 34 farklı kalemdeki yatırımdan 18’ini tamamladıklarını bu yıl içerisinde 13 farklı çevre yatırımını daha tamamlamış olacaklarını söyledi. Bayraktar, ’’Çevre yatırımlarımız yanında katma değeri yüksek çelik üretiminin artırılması ve ürün çeşitliliğinin sağlanması amacıyla başlattığımız yeni pota fırını, vakum tesisi, ilave sürekli döküm makinası gibi önemli yatırımlarımız da bu yıl odaklanacağımız önemli projelerimiz olacak. Bu vesile ile 2023-2028 yılları arasında yani önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 Milyar USD’ yi bulacak yeni yatırım hedefimizi de siz kıymetli hissedarlarımızla paylaşmak istiyorum.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: