KARDEMİR SAVUNMA SANAYİSİNE DOKUNAN ÜRÜNLER HEDEFLİYOR

KARDEMİR SAVUNMA SANAYİSİNE DOKUNAN ÜRÜNLER HEDEFLİYOR

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir,’’ Türkiye’nin en önemli en gözde sektörü olan savunma sanayi ve diğer sektörlere de dokunan ürünler yapmak üzere bir gelecek planlıyoruz’’ dedi.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimli olağanüstü genel kurulunda konuşan Demir, ’’Yeni dönemde katma değeri yüksek ürünlerle başta savunma sanayisi olmak üzere diğer sektörlere dokunan ürünler yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Küresel demir çelik sektörünün hızlanan bir değişim içinde olduğunu belirten Demir, ” Bu değişimi tetikleyen konular, başta iklim krizi olmak üzere onun hayatımıza getirdiği çeşitli etkilerinin yanı sıra, gelişen teknoloji ve dijitalleşme, makro ekonomik dalgalanmalar, jeopolitik gelişmeler ve bunların tüm neticesi olarak şekillenen ülke ve müşteri beklentileri. 87 yıllık kurumsallık tarihte uzun soluklu değişim yaşamış ve ekonomik kalkınmaya sürekli katkılar sunmuştur. Sahip olunan köklü geçmiş ve kurumsal değerlerimizde ifade bulun odaklar, emin yollarla ilerlerken, ihtiyaç duyduğumuz sağlam genetik altyapıyı ve bilgi birikimi bize sunmaktadır. Şirketimiz sürdürebilirlik geleceği inşası dışında örnek oyuncu olmaya hazırlanmaktadır. Türkiye’nin 2053 karbon nötr taahhüdünü kendine örnek alarak büyümeyi şiar edinen kurumumuz aynı zamanda ülkemize ve toplumuza olan saygısı ile yeni uzun soluklu bir yolculuğa çıkmış olup stratejik yatırımlarını sürdürmektedir. Bu yolculuğun sonunda ulaşacağımız konumda sadece karbon nötr bir şirkte olmaktan yetinmeyecek her anlamda çevreye önem veren küresel ligde bu özelliği ile adından söz ettiren çelik üreticisi olacağız” dedi.

Demir, şöyle devam etti: ’’Yaşadığımız dönemler inişli ve çıkışlı olsa da küresel ekonominin bir süre sonra yeni bir denge noktasında oturacağını düşünüyoruz. Kardemir yetkinlikleri sayesinde üretmeye, paylaşmaya devam ederken, sert esen rüzgarlara karşı başarılı duruşunu sürdürecektir. Çevremize duyarlı ve saygılı bir üretim yaparken çalışanlarımıza değer katarken, onların Kardemir’e değer katmasını beklerken bir taraftan da bilgiyi şirketimize katmak, daha katma değerli ürünlerle yeni üretim modelleriyle yeni ürünlerle çok daha farklı boyutlara doğru yol alan bir Kardemir düşünüyoruz. Hem İli, hem bölge sanayicilerinin bilgi birikimleri, insan kaynağını önceleyen ülkemizi bu anlamda daha ileri boyutlara taşıyacak, diğer bütün çevresi ile çok net verimli bir ilişkiye girmiş fabrika hedefliyoruz. Bu ilişkiler sürerken değerli ürünleri ortaya koyarken, Türkiye’nin en önemli en gözde sektörü olan savunma sanayi ve diğer sektörlere de dokunan ürünler yapmak üzere bir gelecek planlıyoruz. En köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Kardemir’in buradaki rolünü özellikle vurgulamaya, Kardemir’in Cumhuriyet değerlerine, Cumhuriyet ve Türkiye’ye olan katkısını sürekli hatırlamaya ve hatırlatmaya, bu katkının layık olduğu değeri görmesini sağlayacağız.”

YÖNETİM ŞU İEKİLDE BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir

– Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Demirhan

– Prof. Dr. Ercüment Arvas

– Fatih Mehmet Erkoç

– Kamil Güleç

– Muhammed Ali Oflaz

– Mustafa Aydın

– Yusuf Canbolat

– Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu

– Hacı Abdullah Kaya

– Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari

Ayrıca, Yönetim Kurulu’muzun 23.10.2023 tarihinde yapılan toplantısında;

  • Denetimden Sorumlu Komite Başkanlığı’na Sn. H. Abdullah KAYA, Üyeliklere Sn. Prof. Dr.

Arif Nihat GÜLLÜOĞLU ve Sn. Prof. Dr. Mehmet Cahit ENSARİ’nin

  • Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı’na Sn. H. Abdullah KAYA, Üyeliklere Sn. Mustafa

AYDIN ve Sn. Muhammed Ali OFLAZ’ın

  • Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanlığı’na Sn. Prof. Dr. Ercümend ARVAS, Üyeliklere Sn.

Ömer DEMİRHAN , Sn. Fatih Mehmet ERKOÇ , Sn. Yusuf CANBOLAT ve Yatırımcı İlişkileri

Yöneticisi Sn. Burcay YAVUZ’un

  • Aday Belirleme Komitesi Başkanlığı’na Sn. Prof. Dr. Mehmet Cahit ENSARİ, Üyeliklere Sn. Prof.

Dr. İsmail DEMİR ve Sn. Kamil GÜLEÇ’in atanmalarına karar verilmiştir

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: