KARABÜK’ÜN TEK  KADIN MİNİBÜSÜ ŞOFÖRÜ GÖREVE BAŞLADI

KARABÜK’ÜN TEK KADIN MİNİBÜSÜ ŞOFÖRÜ GÖREVE BAŞLADI

KARABÜK’ün tek kadın minibüs şoförü olarak ekmeğini kazanmaya başlayan Hatice Elmacı(44),’’ Ulaşım aracında kadın bir şoför görmek kadınlarımızı özellikle çok mutlu etti’’ dedi.

Karabük Belediyesi’ne ait yolcu minibüsünde şoför olarak işe başlayan Hatice Elmacı, kentin tek kadın yolcu minibüsü şoförü oldu. Direksiyon sallayarak ekmeğini kazanmaya başlayan Elmacı’yı görenler şaşkınlık  yaşıyor.

Trafikte kadınlara karşı olan önyargıdan dolayı zorluklar yaşayabileceğini, bu konuda diğer şoförlerden biraz daha saygı çerçevesinde bulunmalarını beklediğini belirten Elmacı,’’ Bazı yorumlarda gördüm. Bir tane arkadaşımız’ Sanırım kazalar artık daha çok olacak’ diye yorum yapmış. Aslında genel olarak kazalara sebep olan sürücüler erkeklerdir. Kadınların kaza yapma olasılığı çok daha düşük ama böyle bir önyargı maalesef var ve inşallah bunu kıracağız’’ dedi.

Trafikte tartışmadığını ve tartışan bir insan olmadığını ifade eden Elmacı, ’’Daha önceki mesleğim gereği sabrı öğrendim. Sürücülerin ne şartlarda araba kullandıklarını bildiğim için herhangi bir tartışma içerisine girmiyorum, girmekten de sakınıyorum. Çünkü onları anlayabiliyorum, kimse isteyerek hata yapmıyor, kaza yapmıyor. Biraz birbirimize saygılı olursak, insanların hatalarını örtersek, trafikte her şey daha kolay olacaktır’’ diye konuştu.

Direksiyon başında kendisini görenlerin şaşkınlık yaşadığına dikkat çeken Elmacı, ’’En güzel tepkiyi kadın arkadaşlarımızdan alıyorum. Çok memnunlar. Kadın bir şoför görmek onlar için mutluluk verici, bunu fark edebiliyorum. Çünkü kendileri de kadın sürücülere olan önyargıları bildikleri için trafikte kadın şoför görmek istiyorlar. Ulaşım aracında kadın bir şoför görmek kadınlarımızı özellikle çok mutlu etti’’ şeklinde konuştu.

KARABÜK’ÜN TEK KADIN MİNİBÜSÜ ŞOFÖRÜ GÖREVE BAŞLADI

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: