KARABÜK’TEN 5 LGS ŞAMPİYONUNA ÇEYREK ALTIN

KARABÜK’TEN 5 LGS ŞAMPİYONUNA ÇEYREK ALTIN

KARABÜK’te LGS sorunlarının hepsine doğru cevap veren 5 öğrenci Türkiye şampiyonları arasına girdi. Öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi.

LGS sonuçlarına göre Karabük’ten 5 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonları arasına girmeyi başardı. Kentin gururu olan öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda program düzenlendi. Şampiyonlardan Safranbolu Emek Ortaokulu öğrencisi Elif Bayram, şehir dışında olduğu için programa katılamadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ’’5 öğrencimiz ful yaparak Türkiye 1’incisi oldu. Öğrencilerimi, öğretmenlerimi, yöneticilerimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. 5 öğrencimizin ful yaparak çıkması bizim ve ilimiz açımızdan çok kıymetli ve değerli. Nüfusa baktığınız zaman bunun daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. 5 öğrencimiz hiç hata yapmadan ful yaparak Türkiye birincisi oldular. ’’dedi.

Şehit Murat Akdemir Proje Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Aslı Nur Karabulut, Sınava hazırlanırken daha çok planlı ve düzenli olarak hazırlandığını, yanlış yaptığı soruların arkasından gittiğini ve çok kitap okumasının faydasını gördüğü söyledi.

Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeyma Nur Coştu, sınava hazırlanırken çoğunlukla yeni nesil sorulara ağırlık verdiğini, çıkmış soruları çözdüğünü, yapamadığı soruları öğretmenlerine sorduğunu ve bunların kendisine başarılı olmasını sağladığını söyledi.

Özel okul öğrencisi Kerem Eserler, sınava hazırlanırken daha çok yeni nesil sorulara ağırlık verdiğini, kitap okumayı aksatmadığını, anlamadığı sorular için de öğretmenlerinden yardım aldığını söyledi.

Özel okul öğrencisi Deniz Serkan Adabaş ise başarısının en büyük faktörlerinden birinin ilkokuldan bu yana kitap okumasının olduğunu, bunun da kendisine soruları anlamasında çok yardımcı olduğunu ve test çözmesininde kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Akbaş, öğrencilere çeyrek altın vererek ödüllendirdi. Akbaş, öğrenciler ve ailelerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program sona erdi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: