KARABÜK’TE YATIRIMLARI 550 MİLYON TL’YE ÇIKARMIŞ BULUNUYORUZ

KARABÜK’TE YATIRIMLARI 550 MİLYON TL’YE ÇIKARMIŞ BULUNUYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ”Karabük’te güçlendirme, yıkım yapılma ve yeni eğitim binaları yapılması ile ilgili 2022 yılında 300 milyon TL’lik yatırımımız var. Bugünkü değerlendirme toplantımızda Karabük’ün eğitim kapasitesini güçlendirmek ve kalitesini artırmak adına 250 Milyon TL’lik ilave yatırım bütçesini vermiş oluyoruz, dolayısıyla 550 Milyon TL’ye çıkarmış oluyoruz. Bu yatırımların Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bakan Özer, basına kapalı devam eden İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, şöyle dedi: “Karabük’te güçlendirme, yıkım yapılma ve yeni eğitim binaları yapılması ile ilgili 2022 yılında 300 milyon TL’lik yatırımımız var. Bugünkü değerlendirme toplantımızda Karabük’ün eğitim kapasitesini güçlendirmek ve kalitesini artırmak adına 250 Milyon TL’lik ilave yatırım bütçesini vermiş oluyoruz, dolayısıyla 550 Milyon TL’ye çıkarmış oluyoruz. Bu yatırımların Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum.
En büyük önceliği anaokullarına verdik, Karabük’e 6  tane yeni anaokulu yapacağız. Bir tanesi özel eğitim anaokulu olacak, dolayısıyla Karabük’ün talep etmiş olduğu anaokulu yatırımların tamamını Milli Eğitim Bakanlığı olarak karşılamış olacağız. En öncelikli verdiğimiz alanlardan bir tanesi okul öncesi eğitimdeki erişim alanlarını artırmak ve erişimi kolaylaştırmak. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız. 40 bin tane sınıf yapacağız. Çocuklarımız ilkokula gelmeden önce anaokullarında okullara hazır olarak çok daha güzel bir eğitime kavuşma imkanına erişebilecek.
5000 Evlerde bir İlkokul ve Ortaokul, Belen TOKİ bölgesinde İlkokul ve Ortaokul, Cumayanı Köyüne İmam Hatip Ortaokulu, Safranbolu Zati Ağar İlkokulu, 4 tane de Yık-Yap kapsamında yapılacak okulumuzu bu yatırım programına ekledik. Onlar da Fevzi Çakmak Anadolu, Soğuksu Ortaokulu, Şehit Recep Çakıl İmam Hatip Ortaokulu ve Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Bu yatırımların haricinde yaklaşık 13 Milyonluk da okullarımızın bakım-onarımının yapılarak mekanlarının çok daha iyi noktaya taşınmasıyla ilgili ilave yatırımı Karabük’ümüze vermiş oluyoruz.
Karabük gerçekten eğitimle ilgili sorunlarını çözmüş, çok daha iyi noktalara kendisini taşıyabilecek potansiyeli, fırsatı olan bir ilimiz, bunu yatırımlardan da gördük. Gerçekten çok iyi mesafe alınmış, hem derslik başına düşen öğretmen, hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı. Ulusal sınavlardaki performansı Karabük’ün gerçekten çok iyi bir noktada olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan yüksek öğretimde de çok güzel açılımlar yapılmış, şimdi yeni yatırımlar ile buradaki imkanları çok daha iyi konuma taşımış olacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: