KARABÜK’TE YAŞAYAN ÖZBEK VATANDAŞLAR OY KULLANDI

KARABÜK’TE YAŞAYAN ÖZBEK VATANDAŞLAR OY KULLANDI

KARABÜK’te, yaşayan çoğu üniversite öğrencisi Özbekistan vatandaşları, ülkelerinde 24 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandı.

Özbekistan’da 24 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma süreci başladı. Seçim gününde ülkelerinde bulunmayacak seçmenlerin oylarını erken kullanabilmeleri hakkı tanındı. Bu kapsamda Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’ne gelen çoğu Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 300 kişi oy kullandı. Oylarını kullanan öğrencilere, Özbek pilavı ikram edildi.

Karabük Üniversitesi öğrencileri Dilbek Kurbanov, Ulugbek Yuldashev ve Yusupjonova Muhlisa oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptıkları açıklamada, seçilecek olan yeni cumhurbaşkanının ülkelerine hayırlı olmasını diledi.

Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Saidbek Boltabayev, ise,’’ “Bugün Özbekistan Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimleri için akademisyenlerimiz ve aileleri ile 300’e yakın öğrencimiz buradalar. Ülkemiz için hayırlı olsun. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: