KARABÜK Belediyesi, kent genelindeki park, çocuk oyun alanları ve sosyal yaşam alanlarında güvenliği artırmak amacıyla 160’tan fazla güvenlik kamerasını devreye aldı. Parklar, 7 gün 24 saat izlenebilen yüksek çözünürlüklü ve gece görüş özellikli kameralarla takip ediliyor.
Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında kent genelindeki parklara güvenlik kameraları yerleştirildi. Yüksek çözünürlüklü görüntü kaydı yapabilen sistemlerle parklar anlık olarak takip edilirken, gece görüş özelliği sayesinde düşük ışıkta da görüntü alınabiliyor.
Çocukların güvenliğinin artırılması ve kamu malının korunmasının amaçlandığı uygulamada, kameraların Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) standartlarında 7/24 izleme sağladığı belirtildi. Sistemle parklara zarar veren kişilerin tespit edilmesi de hedefleniyor.
‘HERKES SAHİP ÇIKACAK’
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, uygulamayla parkların ve sosyal alanların korunmasının amaçlandığını belirterek, “Birçok parkımızda, sosyal alanlarımızda gördüğünüz üzere kamera sistemini kurmuş bulunuyoruz. Bu saatten sonra bizim problemimiz değil; parka, çocuklarımızın, ailelerimizin, kameraların ortak kullanım alanlarına zarar verenler bu saatten sonra kendini düşünsün” dedi.
Belediye olarak yapılan hizmetlerin korunması konusunda kararlı olduklarını ifade eden Çetinkaya, “Çünkü bunları biz halktan topladığımız vergilerle kuruyoruz. Allah razı olsun, onlar belediyemize, devletimize katkı veriyorlar ve biz de bu parkları, işte gördüğünüz gibi her yer pırıl pırıl, bakın çocuklarımız eğleniyor. Karabük Belediyesi olarak bunun sonuna kadar takipçisiyiz. O yüzden Karabük’ü seviyoruz, Karabüklüleri seviyoruz. Yaptığımız hizmetlerin de korunmasını arz ediyoruz” diye konuştu.














