KARABÜK’ün merkeze bağlı Mehterler köyünde çıkan anız yangınında yaklaşık 25 dönümlük alan zarar gördü. Yangında bir samanlık da tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yangın, merkeze bağlı Mehterler köyü Okçular Mahallesi’nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki ormanlık alan ve yerleşim yerlerini tehdit etti.
İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Arazözlerle alevlere müdahale edilirken, jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Bölge sakinleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.
Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın, ormanlık alana ve evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 25 dönümlük alan zarar görürken, alevlerin sardığı bir samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Bölgede soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından jandarma ekipleri, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.














