KARABÜKLÜ SAĞLIKÇI ÇİFT, GİTTİKLERİ DENİZDE HAYAT KURTARDI

KARABÜKLÜ SAĞLIKÇI ÇİFT, GİTTİKLERİ DENİZDE HAYAT KURTARDI

KARABÜKLÜ sağlıkçı çift, tatil için gittikleri Bartın’da boğulmak üzereyken son anda denizden çıkarılan, solunum yolu kapanmış durumdaki 13 yaşındaki E.S’yi lokantadan getirttikleri kaşığı kullanarak yaptıkları ilk yardımla hayata döndürdü.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi’nde paramedik olarak görevli Ramazan Özduran ve eşi Tuğba Özduran, tatil için Bartın’ın Hatipler plajına geldi. Bir süre sonra denizde boğulma tehlikesi geçiren 11 yaşındaki Y.A.Y. ve 13 yaşındaki E.Z., cankurtaranlar tarafından kıyıya çıkarıldı. Özduran çifti, çocukların yardımına koştu. E.S’nin kapalı olan solunum yolunu kaşıkla açıp, suni teneffüs yaparak hayata döndürdüler. E.S., Özduran çiftinin meslektaşları tarafından ambulansla Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı. E.S’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

‘LOKANTA’DAN BİR KAŞIK GETİRİLMESİNİ SÖYLEDİK’

Ramazan Özduran, şöyle dedi: ’’Boğulma vakası var dediler plajda. Herkes bir yere doğru koşmaya başladı. Ben manavdan poşetlerimi bırakıp denize doğru koşmaya başladım. Ben plaja geldikten sonra bir kişi sudan çıkarılmış şekildeydi. Yanına gittiğimde bilinci açık, genel durumu iyiydi. Uygun pozisyon vermişler. Sorulara yanıt veriyordu ve genel durumu gayet iyiydi. Oradan çıktıktan sonra ‘bir tane daha var, onun durumu daha kötü’ dediler.  Eşim hastanın yanındaydı ve ilk müdahalesine başlamış, uygun pozisyonu vermişti. Solunum yoktu, nabız vardı, bilinci kapalıydı. Hava yolu kapalıydı hava yolu tıkanıktı. Uygun pozisyonu verdi. Hava yolu tıkanıklığını açmak için yakındaki lokantadan bir kaşık getirilmesini söyledik. Kaşığı getirdiler, biz o sırada suni teneffüs vermeye çalışıyoruz. Sonra kaşık geldi hava yolunu açtık. Suni solunuma devam ettik. Sonra biraz hastanın genel durumu iyiye doğru döndü. Hipotermisi vardı. Vücut ısısını korumak için plajdan bulduğumuz havlular battaniyelerle üstünü örterek vücut ısısını koruduk. Bu olayların birkaç dakika sonrasında da tamamen kendine geldi. Gözlerini açtı, sorularımıza yanıt vermeye başladı. Genel durumu iyi bir şekilde gelen ambulans ekiplerine teslim ettik.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: