ALMİNA 1,5 SENE SONRA MUCİZEYE ADIMINI ANNESİYLE ATTI

ALMİNA 1,5 SENE SONRA MUCİZEYE ADIMINI ANNESİYLE ATTI

KONYA’nın Seydişehir ilçesinde 1,5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaşamasına mucize gözüyle bakılan Karabüklü Almina Aydemir(22), yüzde 47 engeli bulunan annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu. 2 kişinin yardımıyla yürümeye başlayan Aydemir, ’’Anneler iyi ki var. Allah razı olsun annem senden de, bütün annelerimizden de’’ dedi.

Konya’da Selçuk Üniversitesi Maliye Bölümü 1.sınıf öğrencisi Almina Aydemir, 22 Mart 2022 yılında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Almina için umutlar hiç de iyi değildi. Yaşamaz gözüyle bakılan Aydemir, 70 gün sonra gözlerini açtı. Konuşma yetisini kısmen kaybeden, sağ kolunu da kısmen kullanabilen Aydemir, yatağa bağımlı yaşamaya başladı. 9 yaşındayken babasını kaybeden Almina’nın bu süreçte en büyük destekçisi ise yüzde 47 engeli bulunan annesi oldu. Uzun süren tedavi sonrası geçen 6 Ağustos’ta memleketleri Karabük’e gelen anne kız buradaki evlerinde yaşamaya başladı.

YÜRÜMEYİ ÇOK ÖZLEDİM

2 kişinin desteği ile ayağa kalkarak ilk adımlarını 1.5 sene sonra atmaya başlayan Almina, kazadan 70 gün sonra hastanede gözlerini açtığını hatırlatırken şöyle dedi: Hiçbir şey hatırlamıyordum, çok tuhaf oldum doğal olarak. Anneme sordum ne olduğunu, niye buradayım diye. Annem kazayı söyledi, ben şaşırdım, hatırlamıyordum. Sonrasında korktum, hayatıma dönebilecek miyim diye. Sağlık durumum pek iyi değildi. Çok canım acıdı, aşırı acı çektim. Bu hale kadar çok şükür gelebildim. Yürümeyi çok özledim özellikle. Konuşamıyordum sesim çıktı çok şükür. Ayak ayak üstüne atabiliyorum.’’

ANNELER İYİ Kİ VAR

Annesinin sayesinde bugünlere geldiğini belirten Aydemir, ’’Anneler iyi ki var. Allah razı olsun annem senden de, bütün annelerimizden de. Gerçekten özel insanlar. Anneler gibi hiç kimse olmaz. Çok güçlüler. Benim annemde çok güçlü’’ dedi.

HİÇ UMUTLARINI KAYBETMESİNLER

Kendi gibi sağlık açısından zor durumda olanlara seslenen Aydemir, ’’Hiç umutlarını kaybetmesinler. Zor olsa da sağlığını, yürümesini geri kazanabiliyorsun’’ şeklinde konuştu.

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Anne Nezahat Kelleci ise,’’1,5 sene sonra tamamıyla da kalkabilecek rabbimizin izniyle. Tabii ki de mutluyuz, gururluyuz. Hiçbir zaman umudumuzu kesmedik. Kızım tamamen iyileşecek rabbimin izniyle. Çok iyiyiz. Her şey yavrumla güzel’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: