AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, 128. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurası kapsamında Karabük ve ilçelerine toplam 13 yeni hekim kadrosunun tahsis edildiğini duyurdu.
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, sağlık ordusuna yapılacak yeni takviyelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Planlama doğrultusunda Karabük’e 9’u uzman, 4’ü tabip olmak üzere toplam 13 hekim kadrosunun verildiğini belirten Şahin, sağlık altyapısının güçlendirilmeye devam ettiğini vurguladı.
BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU
Tahsis edilen kadroların detaylarını paylaşan Şahin, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne; enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile iç hastalıkları branşlarında uzman hekimlerin atanacağını, ayrıca hastaneye 1 tabip kadrosu ayrıldığını ifade etti.
İLÇELERE HEKİM TAKVİYESİ
İlçelerdeki sağlık kurumlarının da unutulmadığını kaydeden Şahin, şu bilgileri verdi:
“Eflani İlçe Devlet Hastanesi’ne iç hastalıkları uzmanı ve 1 tabip, Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi’ne iç hastalıkları uzmanı, Ovacık Toplum Sağlığı Merkezi’ne aile hekimi ve 1 tabip, Safranbolu Devlet Hastanesi’ne ise 1 tabip kadrosu tahsis edildi.”
“ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na destekleri için teşekkür eden Şahin, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkin erişebilmesi için Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç ve İl Başkanımız Ferhat Salt ile birlikte çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Karabük’ümüzün her köşesinde sağlık altyapısını güçlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi. Şahin, yeni göreve başlayacak hekimlere de başarı dileklerini iletti.














