KARABÜK Üniversitesinin (KBÜ) yapay zeka, siber güvenlik ve teknoloji odaklı vizyonunu güçlendiren Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, resmî törenle hizmete açıldı.
Açılış töreni öncesinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık; 27. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman ile Karabük Valisi Oktay Çağatay’ı makamında ağırlayarak üniversitenin akademik çalışmaları ve yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ’nün Bilişim Teknolojileri ile Siber Güvenlik meslek yüksekokullarının kurulduğunu, yapay zekâ alanında lisansüstü programlar hayata geçirildiğini belirtti. Üniversitenin 30’un üzerinde yazılım üreterek diğer üniversitelere de sağladığını vurgulayan Kırışık, “Adım adım yapay zekâ devrimine hazırlanan bir Karabük Üniversitesi var. Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından 27. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Vali Oktay Çağatay, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle fakülte resmen açıldı.
İl protokolü ve katılımcılar, açılışın ardından 15 Temmuz fotoğraf sergisi ile KAPGEM stratejik analiz raporlarının yer aldığı sergiyi gezerek modern laboratuvarları inceledi.
Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği bölümlerini bünyesinde barındıran fakülte; güçlü teknik donanımı ve akademik kadrosuyla sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor.














