KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

KARABÜK Üniversitesi  (KBÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 20 bine giren öğrenci sayımız 242’ye çıkmış, bu 242 öğrencimizin içerisinde üçü ilk yüze, on dördü ise ilk bine girerek bizleri gururlandırmıştır. Bugün bu yavrularımız, bu gençlerimiz ülkemizin farklı üniversitelerinde Karabük’ü ve Karabüklü hemşerilerimizi temsil etmektedir” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ise, ‘’45 bine yakın öğrencisi, 2 enstitü, 17 fakülte, 4 yüksekokul, 10 meslek yüksekokul, 18 eğitim ve araştırma merkezi ve 2 bin 158 akademik ve idari personeli ile Türkiye’nin yedinci büyük üniversitesi konumunda olduklarını ifade ederek’’ Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında tıp ve diş hekimliği alanında ilk ikide, mühendislik alanında ise ilk beşte yer almaktayız. Yine QS dünya sıralamalarında 551-600 bandında yer almaktayız. URAP Türkiye alan sıralamaları açısından baktığımızda ise Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültemiz, son bir yıl içerisinde Türkiye’de 24. sıradan 13. sıraya yükselerek çok büyük bir başarı göstermiştir. Yine Makine Mühendisliği Bölümümüz, Türkiye’de 10. sıradan 5. sıraya yükselerek ODTÜ, İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin yanına adını yazdırarak Türkiye’nin en başarılı bölümlerinden biri haline gelmiştir. Bu da üniversitemizin ne kadar güçlü bir Mühendislik Fakültesine sahip olduğunu, bu konuda çalışma yapıldığında nerelere yükselebileceğimizi göstermektedir. Bizim buradaki hedefimiz, Türkiye’de birinci olmak değil, dünyada birinci olmak hedefiyle ve hayaliyle çalışmak şeklindedir. Bu ve benzer çalışmalar ve projelerle, çalışmalarımızı yürütmekte üniversitemizi dünyanın en iyi üniversitesi oluncaya kadar geliştirmeye devam etmek istiyoruz’’ diye konuştu.

2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Yazar Zeki Bulduk, temsili olarak verdiği ilk derste “Türkiye Yüzyılı’nda Edebiyatın Rolü” adlı konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından Yazar Zeki Bulduk’a Teşekkür Belgesi ve Türk Bayrağı Hediye Takdimi yapıldı.

Karabük Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde daha sonra “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde, “Karabük Üniversitesi Akademik Teşvik Listesi”nde, “Üniversite Çalışma Takım Liderleri”ne ve “URAP Ödülleri”nde yer alan akademisyenlere Vali Mustafa Yavuz ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Ayrıca TUS Başarısı elde eden Dr. Benan Kahveci’ye de başarı belgesi verildi.

Karabük Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: