KARABÜK MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ OPERASYONU

KARABÜK MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ OPERASYONU

KARABÜK merkezli 9 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda, sınav sorularını önceden verip ortaokulda okuyan başarılı öğrencilerin askeri liselere gitmelerini sağladığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve İstihbarat Şube ekipleri, Karabük ile birlikte İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa, Bitlis ve Bingöl’de eş zamanlı 15 adrese baskın yaptı. Oprasyonlarda H.S (34), H.A (36), K.Ö. (21), S.Ö (24), Y.E.K (22), U.Y (28), S.Ç (24) ve H.B (31) gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aranan H.D (28), M.Ç (25) ve H.G (55) isimli kişilerin ise yurtdışına kaçtıkları belirlendi.

Şüphelilerin, 2013 yılında ortaokullarda okuyan başarılı öğrencilerin örgüt evlerine yönlendirilerek askeri liseleri gitmeleri telkin edildiği ve sınav sorularının verilip bu öğrencilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirilmesi faaliyetlerini yürüttükleri belirlendi. Karabük’te ayrıca haklarında yakalama kararı bulunan ve kentte görevli emniyet müdürlerinin sözde ‘imamı’ olduğu değerlendirilen 37 yaşındaki A.G. ile komiser rütbesindeki personelin sözde ‘imamı’ olduğu değerlendirilen 34 yaşındaki Ş.Ö., birlikte kaldıkları bir evde yakalandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: